İzmir’de umutları yeşerten üç mucize: İdil, Elif ve Ayda

Depremin 58’inci saatinde İdil Şirin, 65’inci saatinde Elif Perinçek sağ olarak kurtarılmıştı. Bugün de depremin 91’inci saatinde 4 yaşındaki Ayda Gezgin’den seindiren haber geldi

İzmir’de meydana glen 6.6 şiddetindeki depremde şu ana kadar 105 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Çöken 17 binanın 13’ünde arama kurtarma çalışmaları sonra ererken 4 binada ise çalışmalar sürüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye’nin farklı illerinden gelen arama kurtarma ekiplerinin aralıksız şekilde sürdürdükleri çalışmalardan son iki günde tüm ülkeye buruk da olsa bir sevinç yaşatan haberler geldi.

Önce İdil’den mutlu haber geldi

İzmir Bayraklı'daki Emrah Apartmanı’nın enkazından İdil Şirin, depremden 58 saat sonra canlı olarak kurtarıldı. Depremden yaklaşık 58 saat sonra yaralı olarak enkazdan çıkarılan İdil Şirin, ambulansla hastaneye kaldırıldı. İdil Şirin, enkaz altından yaralı kurtarılan 105'inci kişi oldu.

Elif Bebek yaşama tutundu

Doğanlar Apartmanı'nın enkazından 65 saat sonra da 3 yaşındaki Elif Perinçek yaralı olarak kurtarıldı.

Depremden yaklaşık 65 saat sonra yaralı olarak enkazdan çıkarılan Elif Perinçek, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Durumu iyi olan Elif, hastanede oyuncaklarıyla oynadığı görüntüleriyle kameralara yansıdı. Elif, enkaz altından yaralı kurtarılan 106. kişi oldu.

elifperincek.jpg
Elf Perinçek, kendisini kurtaran itfaiyeci Muammer Çelik'in parmağını bir an olsun bırakmadı / Fotoğraf: AA

 

Elif kendisini kurtaran  itfaiyeci Muammer Çelik'in parmaklarına sarılan görüntüsüyle hafızalara kazındı. Çelik kurtatılma anını şöyle anlattı:

Babası bana dedi ki, 'Ben her şeye razıyım, her şeye de hazırlıklıyım.' Ben de, 'Allah'ın mucizesi vardır. Belki de burada o mucizeyi görürüz, sen teslim falan olma.' dedim. Deprem öncesini anlatırken yönlendirmesi farklıydı fakat ben kendi tecrübemi, bilgilerimi kullandım ve depremin oluş şekline göre hareket ettim. Ters yöne gittim, bazası ve gardrobunun arasında olabileceğini düşündüm. Oraya gittim. Orada da Elif'i sırt üstü yatar şekilde buldum ve kucakladım"

Çelik, gazetecilerin "Elif sizi gördüğünde ne tepki verdi?" sorusunu ise "Elif benim parmağımı bir tuttu... Yüzünü temizledim, tozunu aldım. Bir arkadaşımla beraber aldık, parmağımı tuttu, hiç bırakmadı sağlık kabinine gidene kadar. O çocuk yaşamayı sonuna kadar hak ediyor" sözleriyle yanıtladı.

aydael.jpg
4 yaşındaki Ayda Gezgin de depremin 91'inci saatinde enkaz altında kendisine uzanan eli sıkı sıkı tuttu / Fotoğraf: AA

 

91’inci saaate Ayda Bebek umut oldu

Mucizenin bu sefer ki adı da 91 saat sonra Ayda bebek oldu. Rıza Bey Apartmanı enkazında 91 saat sonra Ayda bebek enkazdan alkışlar eşliğinde gözyaşlarıyla çıkarıldı.

Ayda bebeğin konuştuğunu belirten ekipler "İlk başta çığlık sesi geldi ve onu gördük, ben ayda iyiyim dedi ve inip aldık içerden" dedi. 91 saat sonra resmen bir mucize yaşandı.

Ayda Gezgin özel bir termal battaniye ile sarılarak sedye ile sağlık ekiplerine teslim edildi.

Tedavisi için minik Ayda, Ege Üniversitesi TIP Fakültesine getirildi. Minik Ayda'nın doktoru "Ayda'da iç kanama yok genel durumu iyi" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU