Deprem Yunanistan’da da hasara yol açtı, can kaybı bildirilmedi

Ege Denizi’nde Sisam Adası yakınlarında meydana gelen deprem, adada bazı hasarlara yol açtı. Şiddetli sarsıntı Başkent Atina ve sahil şehirlerinde de hissedildi

Deprem, Sisam Adası'nın Karlovasi bölgesinde binalarda hasara yol açtı (Fotoğraflar: Twitter)

Yunanistan’ın On İki Adalar bölgesinde meydana gelen deprem İzmir’de yıkımlara yol açarken Yunan tarafında da hasara neden oldu. Kandilli'ye göre 6,6, ABD Jeoloji Araştırmaları kurumuna göre 7.0 şiddetindeki deprem 300 kilometre uzaktaki Başkent Atina’da bile çok güçlü bir şekilde hissedildi. Yunanistan'dan herhangi bir can kaybı ya da yaralanma bildirilmedi.

Depremin merkezinin en yakın olduğu ada olan Sisam, sarsıntıyı en yoğun hisseden yer oldu. 45 bin nüfuslu adada bazı evlerin hasar gördüğü ve yükseklerden düşen kayaların bazı yolları kapadığı bildirildi.

Skai Televizyonu’nun canlı yayınına katılan Yunanistan’ın sismik araştırmalar sorumlusu sorumlusu Prof. Dr. Eftimios Lekkas, “Bu çok büyük bir depremdi, daha büyüğünü düşünmek güç. Artçıların daha büyük olması için bir neden yok” yorumunu yaptı. 

Yunanistan Afet İşleri’nden tsunami uyarısı yapıldıktan çok kısa süre sonra ilk büyük dalga 15.40 civarında Sisam Adası kıyılarına vurdu. 
 


Yeni tsunamilerin de gelebileceği uyarısında bulunuldu. Sisam’ın Karlovasi meydanındaki tarihi klise en çok hasar göre yapılar arasında yer aldı. Meryem Ana'nın Göğe Kabulü Kilisesi'nin ön duvarı büyük ölçüde yıkıldı.

Adanın belediye başkanı Yannis Stamulis ise AP’ye yaptığı açıklamada adada bazı yapıların hasar görmesine karşın herhangi bir yaralanma ya da can kaybının yaşanmadığını söyledi.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU