Sabri Uzun'a FETÖ suçlamasının yolunu açan polis memuru geçen ay mesleğe geri dönmüş

Polis memuru Tamer Topsakal bir zamanlar FETÖ bünyesindeydi, verdiği ifadede FETÖ tarafından meslekten ihraç edildiğini öne sürmüştü

Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun 26 Nisan'da tutuklandı

Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde yaptığı bazı sosyal medya paylaşımları sonrası, "FETÖ’ye yardım" ve "cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla tutuklandı. 

Uzun'un tutuklama talebiyle sevkedildiği hakimlik, eski emniyet müdürüne, Tamer Topsakal isimli bir polis memurunun 2014 yılında Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde verdiği ifadeyi sordu. 

Tamer Topsakal, 2014'teki ifadesinde, Uzun'un "gerek şahsi menfaatleri gerekse de FETÖ planları doğrultusunda örgütle birlikte hareket ettiğini" iddia etmişti. 

Uzun hakimin bu suçlamayla ilgili sorusuna "5 senedir hiçbir şey yapılmamış, 5 sene sonra 'böyle şüphe uyandıracak ifade bulduk, sen ne diyorsun' deniliyor" yanıtını verdi. 

Uzun'u FETÖ'den tutuklatan Topsakal bir zamanlar FETÖ yapılanması içindeydi

Sabri Uzun'u FETÖ'den tutuklatan Tamer Topsakal, 2014 yılında Ankara Emniyeti'nde verdiği bir ifadede, FETÖ yapılanmasına dahil olduğunu söylemişti. 

Topsakal’ın ifadesinin bir bölümü şu şekilde:

"1989 yılında polis kolejine başladım ve 1990 yılı içerisinde yapıya katıldım. 1997 yılında polis akademisinden mezun olduktan sonra yapılanmaya mensup 13 komiser yardımcısı ile Mersin Emniyet Müdürlüğü kadrosuna atandım ve üst devreden sorumluları olan şahısların talimatı ile hareket etmeye başladım. Görev esnasında elde edilen tüm bilgilerin sorumlu şahsa aktardım."

FETÖ’den kendisine yönelik ilk tepkiyi, örgütün belirlediği kadınla değil başka bir kadınla evlenmesi sonrasında gördüğünü söyleyen Topsakal, 2002 yılında bir FETÖ yöneticisinin çocuklara cinsel istismarda bulunduğunun ortaya çıkarıldığı bir operasyona katıldığını, sonrasında örgütün hedefi olduğunu iddia etti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"FETÖ tarafından ihraç edildim"

Haber elemanlarıyla kurduğu ilişkilerin FETÖ tarafından kendisine komplo kurulmak amacıyla kullanıldığını da ileri süren Topsakal, hakkında açılan soruşturma sonrası meslekten ihraç edildiğini savunmuştu.

17-25 Aralık operasyonlarının ardından FETÖ’ye karşı yürütülen soruşturmalarda müşteki sıfatıyla ifadeler veren Topsakal, Sabri Uzun’un ismini böylece vermiş ve eski emniyet müdürünün FETÖ’yle hem kişisel çıkarları hem de örgüt menfaatleri doğrultusunda birlikte hareket ettiğini öne sürmüştü.

Mesleğe geri döndü

Uzun’un FETÖ suçlamasıyla tutuklanması yolunu açan polis memuru Topsakal 2004 yılında ihraç edildiği polislik mesleğine geçen ay geri döndü.  

Mesleğe yeniden kabul edilen Topsakal, Kars Emniyet Müdürlüğü emrine atandı.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU