Mustafa Sarıgül harekete geçti: DSP'den ayrılıyorum

Mustafa Sarıgül açıklamasında "Seçkinlerin değil halkın Karaoğlan’ı olmanın yüceliğini bilerek yürüyeceğim" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

Mustafa Sarıgül'ün Türkiye Değişim Hareketi'ni (TDH) partileştirmek için harekete geçmesi bekleniyordu. Bugün DSP'den istifa edeceğini duyuran Sarıgül Twitter hesabından bir dizi paylaşım yaptı.

Sarıgül 'Kalplerimiz Türkiye atacak' başlığıyla yaptığı paylaşımlarda 'İnançlara saygılı laiklik, hakça paylaşım ve ulusal birliğimizin vazgeçilmezliği çerçevesinde; ‘seçkinlerin değil halkın Karaoğlan'ı olmanın yüceliğini bilerek yürüyeceğim' ifadelerini kullandı.

Sarıgül'ün paylaşımları şöyle:

KALPLERİMİZ TÜRKİYE İÇİN ATACAK

Tarihi bir dönemeçte, milletimizin önüne yepyeni bir yol açmak üzere; bugün büyük bir göreve çıkıyorum... Ülkemizi her cephede içine düştüğü ağır buhrandan çıkarıp yeniden şahlandırmak amacıyla;

Ecevit'imizin barışa ve umuda yolladığı güvercinler gibi ; Baba ocağından askere uğurlanan bir gencin duygularıyla Demokratik Sol Parti'den ayrılıyorum. Bu yolculuğun zor ve çileli olduğunun; naza, bahaneye ve yorgunluğa yer olmadığının bilincindeyim.

Bu yolculukta Ecevit'imizin kurduğu Demokratik Sol Parti'nin ilkeleri ve kendisini ülkesine adamış kadroları hep kalbimde olacak.

 'İnançlara saygılı laiklik', 'hakça paylaşım' ve ulusal birliğimizin vazgeçilmezliği' çerçevesinde; ‘seçkinlerin değil halkın Karaoğlan'ı olmanın yüceliğini bilerek yürüyeceğim.

Demokratik Sol Parti'nin Genel Başkanı Önder Aksakal başta olmak üzere, İstanbul İl Başkanımız Sayın Çiğdem Mercan, tüm il ve ilçe başkanlarımız, belediye meclis üyelerimiz il genel meclisi üyelerimiz ve tüm teşkilatlarda görev alan tüm kardeşlerim beni her zaman bağırlarına bastılar. Onların her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Her biri pırıl pırıl olan ve kalpleri Türkiye için atan bu arkadaşlarımla gönül bağımız hiç kuşku yok ki ilelebet devam edecektir. Tüm yurttaşlarıma olduğu gibi, özellikle DSP'li kardeşlerime de gönlüm hep açık olacaktır. Yolumuz açık olsun.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

Cumhur İttifakı tartışması

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Mustafa Sarıgül'ün kuracağı partinin büyük bir olasılıkla AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı safında yer alacağını söylemişti.

Sarıgül ise Sözcü'den İsmail Saymaz'ın "Cumhur İttifakı ile yakın mısınız?" sorusuna şöyle cevap vermişti:

Biz bu konuların konuşulmasını doğru bulmuyoruz. Çok ayıp. Şu an bunu konuşacak noktada değiliz. Ayrıca iktidar iyi şeyler yapmış olsa parti kurmamıza gerek yok ki. 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU