Habertürk yazarı: Nedir bu Suriyelilerdeki rahatlık arkadaş?

“Nasıl oluyor da çıkıyorlar otelin tepesine bayrak indiriyorlar ya da sokaklarda dolaşarak istedikleri gibi hareket ediyorlar?”

Fotoğraf: Twitter

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, Fransa ile Türkiye arasında yaşanan gerilimin ardından İstanbul sokaklarında kalabalık gruplarla eylem yapan Suriyeliler hakkında yazdı.

Paris ile Ankara arasında yaşanan gerilimin ardından Suriyeli sığınmacılar İstanbul’da eylemler düzenlemiş, Taksim’de bir otelin girişinde bulunan bayraklardan bazılarını indirip ezmişti. Gruplara herhangi bir polis müdahalesi yapılmaması sosyal medyanın dikkatini çekmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sevilay Yılman da bugünkü köşe yazısında bu eylemleri yazdı.

Eylemlerin demokratik bir hak olduğunu söyleyen Yılmaz, yaşanan görüntülerden de ürktüğünü ifade ederken şunları yazdı: Ancak kendi vatandaşının üç kişi olup herhangi bir konuda üç kelime edilmesine izin verilmeyen ülkemde Suriyelilerin başlarında tek bir polis dahi olmadan sokaklarda tekbir atarak ve de üstelik kendi dillerinde yani Arapça bağırıp çağırmasını, ortalığı ayağa kaldırmasını anlamlandıramıyorum.

Hatırlatırım yetkililere… Burası Taksim ve İstanbul’daki Avrupalıların çoğu bu lokasyonda yaşıyor. Oteller, konsolosluklar, yabancı okulların çoğu burada mesela. Çoluk, çocuk aileleri ile yaşayan Fransız öğretmenler var mesela bu bölgede ve ben de birkaçını çok yakından tanıyorum. Bu son günlerdeki gösterilerin, tamamını endişelendirdiğine dikkat çekiyorum. Allah korusun ama bir tanesinin burnu kanasa böyle bir sebepten dolayı biz bunun izahını dünyaya yapamayız!

“Ayrıca nedir bu Suriyelilerdeki rahatlık arkadaş?” diye soran Yılman, şu ifadeleri kullandı:

Nasıl oluyor da çıkıyorlar otelin tepesine bayrak indiriyorlar ya da sokaklarda dolaşarak istedikleri gibi hareket ediyorlar? Pardon ama protesto veya gösteri, yürüyüş için izin gerekmiyor mu bu ülkede? Benim bildiğim gerekiyor. Peki binlerce turistin olduğu ve bu ülkede ekmeklerini kazanan binlerce yabancının yaşadığı bir mahallede bu insanlar elini kolunu sallayarak nasıl yapabiliyorlar bu eylemleri? Ne özellikleri var da biz bunların bu fütürsuzluklarına göz yumuyoruz?

 

Habertürk, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU