Bağdat: Şengal'de yalnızca Irak bayrağı dalgalanacak

Irak Ordusu Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Tümgeneral Hafaci, Ninova vilayetine bağlı Şengal'de yalnızca Irak bayrağının dalgalanacağını söyledi

Bağdat: Şengal'de yalnızca Irak bayrağı dalgalanacak / Fotoğraf: AA

Irak Ordusu Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Tümgeneral Tahsin Hafaci, Irak resmi haber ajansına yaptığı açıklamada, Şengal (Sincar) Anlaşması gereği bölgede yalnızca Irak bayrağının dalgalanacağını, iç güvenliğin ilçeyi, Irak ordusunun da Şengal ve sınırlarını koruyacağını ifade etti. 

Anlaşma gereği güvenlik güçlerine iç istihbarat ve ulusal güvenlik birimlerinin de yardımcı olacağını belirten Hafaci, ayrıca Şengal’de halkın yeni bir kaymakam seçeceğini kaydetti.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

Bağdat ile Erbil arasında statüsü tartışmalı bölgelerden biri olarak bilinen, silahlı grupların varlık gösterdiği Şengal’deki sorunların çözümüyle ilgili 9 Ekim'de başkent Bağdat'ta yapılan toplantıda anlaşmaya varıldığı duyurulmuştu.

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi liderliğinde yapılan toplantıya, Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin Irak Özel Temsilcisi Jeanine Hennis, Irak Kürdistan Bölgesi (IKB) İçişleri Bakanlığı başkanlığında bir heyet ile Ezidi toplumu temsilcileri katılmıştı.

Irak Başbakanlık Sözcüsü Ahmed Molla Talal, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, "Başbakan el-Kazımi'nin himayesinde, Şengal’de hükümetin kontrolünü güçlendirmek ve dışarıdan gelen grupların gücünü kırmak için idari ve güvenlik açısından tarihi bir anlaşma yapıldı" ifadelerini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU