MHP'li Akçay'dan MİT TIR'ları davası açıklaması: Asıl yargılanması gereken Kılıçdaroğlu'dur

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Anayasa Mahkemesi'nin CHP Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında verdiği hak ihlali kararına değinerek, “Bu Berberoğlu hadisesinde asıl yargılanması gereken kişi Kılıçdaroğlu’dur, adeta kuryelik görevi yapmıştır" dedi

Fotoğraf: AA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Erkan Akçay, partisinin Afyonkarahisar 13. Olağan İl Kongresi'ne katıldı.

Kongrede yaptığı konuşmada Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında verdiği hak ihlali kararına da değinen Akçay asıl yargılanması gereken kişinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu öne sürdü.

Akçay iddiasını şu sözlerle dile getirdi:

"Bu tartışmalarla asıl gerçekler gizleniyor arkadaşlar. MİT TIR'ları, FETÖ kumpasıyla Türkiye'ye iftira atılmasına ve bir kısım devlet sırlarının da ortaya çıkarılmasına yol açan bir casusluk faaliyeti olarak ortaya çıktı. Kim bu Berberoğlu? O zaman milletvekili, eski gazeteci. İşin hakikatine baktığımızda Kemal Kılıçdaroğlu, o dönem Zaman gazetesini ziyaret ediyor. Ondan 10 gün sonra, bu MİT TIR'ları hadisesini de Can Dündar, Cumhuriyet gazetesinde haber yapıyor. Hatta bunu kendi yazdığı kitabında da itiraf ediyor. Daha sonra ben bunu 'solcu milletvekilinden aldım' diyor. Onun da Berberoğlu olduğu ortaya çıkıyor. Şimdi düşünelim. Bir milletvekili bunu Can Dündar’a servis etmiş olabilir mi? Kılıçdaroğlu’nun haberi olmadan bu mümkün değil. Bu Berberoğlu hadisesinde asıl yargılanması gereken kişi Kılıçdaroğlu’dur. Kılıçdaroğlu’nun sorumluluğu gözden ırak tutuluyor. Adeta bu hadisede kuryelik görevi yapmıştır Kılıçdaroğlu. Bunu kimse neden konuşmuyor tartışmıyor."

Ne olmuştu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu  kapatılan Zaman gazetesini 17 Mayıs 2015'te ziyaret etmişti. Ziyarete Enis Berberoğlu da katılmıştı. 

Berberoğlu daha sonra durdurulan MİT TIRları görüntülerini Cumhuriyet gazetesine verdiği iddiasıyla yargılandığı davada 5 yıl 10 ay hapis cezası almıştı. 

AYM Genel Kurulu, Berberoğlu'nun başvurusu üzerine seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ile kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının oy birliğiyle ihlal edildiğine hükmetmişti.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi ise  Anayasa Mahkemesi'nin Enis Berberoğlu hakkında verdiği yeniden yargılama kararını ‘yerindelik denetimi kapsamında kaldığı’ gerekçesiyle reddetmişti.

 

Independent Türkçe, İHA

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU