Reuters: Türkiye S-400 füze sistemini test etti

Türkiye'nin geçen yıl teslim aldığı S-400 füzelerinin test edildiği iddia edildi. Reuters, füzelerin test edildiği anların görüntülerini de paylaştı

Türkiye, 2017'de Rusya ile imzaladığı 2 milyar 500 milyon dolarlık S-400 anlaşması kapsamında geçen yıl teslim edilen hava savunma sistemlerini test etti.

Türkiye ile ABD arasında gerilime yol açtığı için bir süredir herhangi bir yere kurulmadan bekletilen S-400'ler yaklaşık üç hafta önce test atışları için Sinop'a sevk edilmişti. 

Reuters'ın haberine göre, Türkiye füze atışı yaparak S-400'lerin testlerini gerçekleştirdi.

Reuters'ın yayınladığı cep telefonu kamerasıyla çekilmiş görüntülerin S-400'lerin test atışlarına ait olduğu iddia edildi.

Görüntülerde, gökyüzünde atılan bir füzenin bıraktığı izler görülürken, konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD ile Türkiye arasında gerginliğe neden olmuştu.

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 satın almasına karşı çıkan ABD, bu sisteminin NATO sistemleriyle uygun olmadığını gerekçe göstererek Ankara'ya tepki göstermişti.

Türkiye'nin S-400'lerden vazgeçmemesi üzerine ABD, Türkiye'yi savunma sistemi F-35 programından çıkarmıştı.

ABD, Türkiye'yi S-400'leri kullanılmaya başlaması durumunda da yaptırımla tehdit etmişti. Senato'da kabul edilen yaptırım kararı, ABD Başkanı Donald Trump'ın imzasını bekliyor.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU