The Walking Dead'in yaratıcısı: 10. sezon finalindeki maskeli, çizgi romandaki karakter değil

Dizinin koronavirüs pandemisi nedeniyle ertelenen 10. sezon finali hayranların kafasında pek çok soru işareti yarattı

The Walking Dead'in son sezonunun ardından Daryl ve Carol karakterlerine odaklanacak bir spin-off da çekilecek (AMC)

Dizinin yaratıcısı Angela Kang The Walking Dead'deki gizemli maskeli kişinin kim olduğunu söylemese de kim olmadığını paylaştı.

Comicbook.com'un haberine göre 10. sezon finalinde gördüğümüz, zırhlı askerlerle bağı olan çizgi roman karakteri değil. "A Certain Doom" isimli bölümde Maggie (Lauren Cohan) yıllar sonra Virginia'ya dönüp arkadaşlarıyla yeniden buluştuğunda yanında bir fedai vardı; Peder Gabriel'i (Seth Gilliam) Japon tipi, orak benzeri kama silahlarıyla kurtaran, metal maskeli bir adam. Bu isimsiz savaşçı karakterin yüzü gelecek sene yayımlanacak 10. sezon bonus bölümünde açığa çıkacak. Bu bölümde ayrıca Maggie'nin ekipten ayrıldıktan sonra Georgie'yle (Jayne Atkinson) geçirdiği zamanda yaptıklarını anlatan yeni bir hikaye de gelecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kang, verdiği yeni röportajda maskeli adamın Commonwealth Ordusu'nun kumandanlarından, eski deniz piyadesi Mercer olmadığını doğruladı. Bunlar, Stephanie’nin (Margot Bingham) ekibiyle Charleston, Batı Virginia’daki bir demiryolu istasyonunda tayin ettikleri buluşma noktasına vardıklarında Eugene’in (Josh McDermitt) ekibine teslim olma emri veren, beyaz zırhlı askerlerdi.

Commonwealth ordusundaki rütbesi nedeniyle Mercer’ın, Commonwealth valisi Pamela Milton ve şımartılmış oğlu Sebastian Milton’la bağları var. Miltonlar, üst veya alt sınıf şeklinde kategorize edilmiş yaklaşık 50 bin kıyametzedeye ev sahipliği yapan, çok sayıda semtten meydana gelen ve sürekli genişleyen bir ağ olan Commonwealth’in üst sınıfına mensup.

Gizemli adamla ilgili daha fazla detay gelecek bölümlerde açığa çıkacak, zira 6 bonus bölüm Commonwealth hikayesiyle ana hikaye arasında köprü kurup The Walking Dead’in 11. ve son sezonunun zeminini hazırlayacak.

Kang, “Bu karakter ve bir nevi kişiliği hakkında daha fazla şey öğrenmenin yanı sıra Maggie’nin başından son zamanlarda neler geçtiğini de göreceğiz,” dedi.

Bu, gelecek 6 bölümün olduğu kadar genel itibarıyla 11. sezonda yaşanacakların da önemli bir parçası olacak.

Eğer dizi çizgi romana sadık kalırsa, Mercer’ın dizideki versiyonu Juanita’yla (Paola Lazaro), namı diğer Princess’le özel bir bağ kuracak. Çizgi romanda Mercer, Pamela’yı def edip Commonwealth lideri olarak yerine geçebilecek en iyi seçenek olarak gördüğü Rick Grimes’a sadık hale geliyor.

Rick (Andrew Lincoln) an itibarıyla kayıp durumda ve 9. sezonda onu alıp götüren helikopterli grubun, Sivil Cumhuriyet Ordusu’nun gözetiminde tutuluyor. Walking Dead’in baş içerik sorumlusu Scott Gimple daha önce Sivil Cumhuriyet ve Commonwealth’in iki ayrı uygarlık olduğunu doğrulamıştı.

The Walking Dead 2021’de 6 bonus 10. sezon bölümüyle AMC’ye geri dönecek.

 

Independent Türkçe, Comicbook.com

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU