Kovid-19 sonrası ilk seçim mitingi düzenleyen Trump: Eskisinden daha güçlüyüm, hepinizi öpebilirim

Florida'daki seçim mitingine katılan Trump, "Bağışıklığım olduğunu söylüyorlar. Kendimi çok güçlü hissediyorum" dedi

Fotoğraf: Reuters

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına yakalanması ve tedavisinin tamamlanmasının ardından ilk seçim mitingini Florida'nın Sanford kentinde düzenledi.

Başkanlık seçimleri için kritik eyaletlerin başında gelen Florida'daki mitinginde seçmenlerine seslenen Trump, "Eskisinden daha güçlüyüm" dedi. 

Kovid-19 sürecinden birçok şey öğrendiğini belirten Trump şöyle devam etti:

O kadar güçlü hissediyorum ki şu kalabalığın arasına yürür; erkekleri ve tüm güzel kadınları öpebilirim. Şimdi benim bağışıklığım olduğunu söylüyorlar. Kendimi çok güçlü hissediyorum.

"Biden'ın sahipleri küreselciler"

Demokrat rakibi Joe Biden'a yüklenen Trump, "Biden'ın sahipleri, radikal küreselciler" dedi. 

Anketlerin aksine şu anda 4 yıl önceki seçimlerden daha yüksek oy oranına sahip olduklarını söyleyen Trump, "Demokratlar, ABD'yi komünist Küba'ya ya da sosyalist Venezuela'ya çevirmek istiyorlar" eleştirisinde bulundu. 

Mitingte kurallara uyulmadı

Öte yandan, Trump'ın mitinginde maske takmayanların çokluğu ve sosyal mesafe kurallarına uyulmaması da eleştiri konusu oldu. 

Trump'un Kovid-19'a yakalanışı

1 Ekim Perşembe gününü 2 Ekim Cuma gününe bağlayan gece yeni tip koronavirüse yakalandığını duyuran Trump, 2 Ekim'de kaldırıldığı Walter Reed Askeri Hastanesinde 3 gece kaldıktan sonra geçen pazartesi taburcu edilmişti.

Trump'ın doktoru Sean Conley, Florida'daki mitingden kısa süre önce Trump'ın arka arkaya günlerde yapılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testlerinin sonucunun "negatif" olduğunu duyurmuştu.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU