Irak'taki Hizbullah Tugayları'ndan "Direniş Grubu'na hazır olun" çağrısı

Irak'ta Hizbullah Tugayları, ABD askerlerine karşı yürütülen operasyonu durdurduğunu açıklamasının ardından mensuplarına havadan ve karadan operasyonlar için "hazırlıklı olun" çağrısında bulundu

Irak'taki Hizbullah Tugayları'ndan "hazır olun" çağrısı / Fotoğraf: AFP

Irak'ta ABD askeri üsleri ve misyonlarını hedef alan ve İran'a yakınlığıyla bilinen Hizbullah Tugayları, Asaib Ehli Hak ve el-Nuceba gibi silahlı grupları çatısı altında barındırdığı iddia edilen Iraklı Direniş Grubu, saldırılarına ara verdiğini duyurmuştu. 

Irak Hizbullah Tugayları Güvenlik Sorumlusu Ebu Ali el-Askeri tarafından yapılan yazılı açıklamada, bütün mensuplarına silahlarını ABD askeri üslerine doğrultmaya ve havadan ve karadan vurmaya hazır olmaları çağrısında bulundu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"ABD askerleri ülkeden çıkana kadar mücadele sürecek"

ABD askerlerini ülkeden çıkarana kadar mücadeleye davet edileceğini belirten el-Askeri, örgüt üyelerinden ülkedeki bazı ABD üslerini sürekli ziyaret eden İsrail heyetlerini vurmaya odaklanmalarını istedi. 

Irak Hizbullah Tugayları, Irak Direniş grubunu hedef alan herhangi bir saldırıya karşılık verme tehdidinde bulundu.

"Büyükelçilik meseleyi karmaşık hale getirdi"

Hizbullah Tugayları Sözcüsü Muhammed Muhi ise önceki gün Reuters'a yaptığı açıklamada, grubun ABD güçlerini hedef alanlar da dahil olmak üzere 'ABD karşıtı direniş' olarak tanımlanan tüm grupları içerdiğini söylemişti.

ABD'nin büyükelçiliği kapatma tehditlerinin Irak'taki meseleleri çok karmaşık hale getirdiğini söyleyen Sözcü, ABD güçlerinin belirsiz bir süre kalması halinde Iraklı grupların ellerinde bulunan tüm silahları kullanacağını ifade etmişti.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU