Yemeksepeti: Salgında bir sarılmayı bir de kebabı özledik

Yemeksepeti CEO'su Aydın salgın döneminde siparişlerin büyük çoğunluğunu Türk mutfağının oluşturduğunu söyledi

Fotoğraf: AA

Çevrimiçi sipariş sitesi Yemeksepeti’nin CEO’su Nevzat Aydın, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını boyunca Türkiye’nin en çok sarılmayı ve kebabı özlediğini söyledi.

Milliyet’in aktardığına göre, Nevzat Aydın salgın döneminde vatandaşların sipariş alışkanlıkları hakkında açıklama yaptı.

Aydın, şunları söyledi:

Pandemi döneminde bir sevdiklerimize sarılmayı özledik bir de kebabı diyebiliriz. Bu bizim satışlarımıza da yansıdı. Türk mutfağı en çok tercih edilen kategori oldu. Adetsel bazda bakarsak en çok lahmacun sipariş edildi. Türk mutfağını hamburger takip ediyor. Geçen yıl günde ortalama 400 bin sipariş alıyorduk, bu yıl günde ortalama 580 bin adet sipariş veriliyor.

Uzaktan eğitimin yemek siparişleri üzerindeki etkisine de değinen Aydın, “Kullanıcılarımızın büyük bölümünü öğrenciler oluşturuyor. Pandemi sürecinde uzaktan eğitime geçilmesiyle ailesinden uzakta yaşayan öğrenciler evlerine geri döndü. Onlar anne yemeklerine kavuştu, bizim de tüketici profilimiz değişti. Pandemiyle birlikte online alışverişle tanışan çok yeni tüketici segmentleri oldu. Böylece kullanıcılarımızın yaş grubu değişirken öğrencilerin evlerine dönmesinden olumsuz etkilenmedik” diye konuştu.

 

Milliyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU