BTP, Haydar Baş sonrası ilk büyük kongresini 18 Ekim’de yapacak

‘Var bi hayalimiz’ sloganı ile yola çıkılan Bağımsız Türkiye Partisi 5.Olağanüstü Kongresi, 18 Ekim Pazar günü Ankara’da yapılacak. Kongre koronavirüsten ölen eski genel başkan Haydar Baş sonrası ilk büyük kongre olma özelliğinde

BTP'nin kurucusu Prof.Dr. Haydar Baş, geçen Nisan ayında vefat etmişti / Fotoğraf: AA

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP), 5.Olağanüstü Kongresi’ni 18 Ekim Pazar günü Ankara’da gerçekleştirecek.

Kongre, partinin kurucusu ve eski genel başkanı Prof. Dr. Haydar Baş’ın vefatından sonraki ilk kongre niteliğinde.

Haydar Baş’ın geçen 14 Nisan günü koronavirüsten yaşamını yitirmesi üzerine parti tüzüğü gereği BTP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Büyük Kongre yapılıncaya kadar görev yapmak üzere genel başkan olarak oğlu Hüseyin Baş'ı seçmişti.

Yüksek Seçim Kurulu'nun siyasi parti kongrelerinin yapılabileceği yönündeki kararının ardından Bağımsız Türkiye Partisi Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, BTP Büyük Kongresi’nin toplanacağı ifade edilmişti.

 ‘Var bi hayalimiz’ slogan olarak belirlendi

Bağımsız Türkiye Partisi’nin 5. Olağanüstü Kongresi için ise “Var bi hayalimiz” sloganı seçildi.

Bu sloganın yazılı olduğu afişler farklı illerde belirlenen yerlere asıldı.

Salgın tedbirleri eksiksiz alındı. BTP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, bu hafta sonunda yapılacak kongrede Kovid-19 salgını kapsamında gerekli tüm sağlık tedbirleri alındığı kaydedildi.

Bu nedenle BTP’nin 5. Olağanüstü Kongresi’nin üstü kapalı yan tarafları açık Sincan Harikalar Diyarı Amfitiyatro’da yapılacağı kaydedildi.

Oy verme işlemi sırasında da sosyal mesafe kurallarına uyulabilmesi için salonda 20 ayrı noktada sandık kurulması planlanıyor.

Yarım günle sınırlı tutulan kongrede sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulmasını sağlamak için de alan amiri ve emrinde görev yapacak çok sayıda görevli belirlendi.

Kongrede ayrıca eski genel başkan Haydar Baş’ın hayatının, eserlerinin, çalışmalarının, aksiyonlarının ve fikirlerinin anlatıldığı bir video gösterimi yapılacağı da kaydedildi

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU