Ermenistan'ın Gence'yi vurma anı kameralara yansıdı

Ateşkesin üzerinden 24 saat bile geçmeden Ermenistan ordusunun, Azerbaycan'ın en büyük ikinci kenti Gence'yi füze ile vurmasına ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı

Ermenistan ordusunun, ateşkesin üzerinden 24 saat geçmeden, Azerbaycan'ın Gence kentine füzelerle saldırısı kameralara yansıdı.

Güvenlik kameralarının kaydettiği görüntüye göre bir Azerbaycanlı vatandaş sokakta dolaşıyor.

Birden bir patlama meydana geliyor ve vatandaş, bir süre sendeledikten sonra yere düşüyor.

Videoda vatandaşa ne olduğu net olarak bilinmiyor ancak aynı sokaktaki konutlarda büyük hasar oluşuyor.

Azerbaycan yetkililerinin açıklamalarına göre Ermenistan’ın söz konusu saldırısında 9 sivil hayatını kaybederken 34 kişi de yaralanıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


14 günlük saldırılarda 41 sivil hayattı kaybetti

Ermenistan'ın, Azerbaycan yerleşim birimlerine top ve füzelerle gerçekleştirdiği saldırılarda yaşamını yitiren sivil sayısı 41'e, yaralı sayısı 205'e yükseldi.

Azerbaycan Başsavcılığı, 27 Eylül'den 11 Ekim'e kadar Ermenistan'ın saldırıları nedeniyle meydana gelen can ve mal kayıplarını açıkladı.

Açıklamaya göre, belirtilen dönemde 41 Azerbaycanlı sivil yaşamını yitirdi, 205 sivil yaralandı.

Ermenistan'ın saldırılarında 1165 ev, 57 apartman, 146 kamu binası kullanılamaz hale geldi.

Bakan Çavuşoğlu, Lavrov ile görüştü

Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki gerginlik devam ederken Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Çavuşoğlu, mevkidaşı Lavrov ile yaptığı görüşmede, "Ermenistan'ın ateşkese uyması" konusunda uyarılmasını istedi.

Ateşkes kararı alınmıştı

Ermenistan ve Azerbaycan, Moskova'da yapılan görüşmelerde, 10 Ekim Cumartesi günü saat 12.00’den itibaren geçerli olmak üzere Dağlık Karabağ'daki cenazelerin ve esirlerin değişimini öngören insani amaçlı ateşkes kararı almıştı.

Ermenistan ordusunun, ateşkesin üzerinden 24 saat geçmeden, Azerbaycan'ın Gence kentine füzelerle saldırması sonucu 9 kişi ölmüş, 34 kişi de yaralanmıştı.

 

Independent Türkçe, AA, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU