ABD seçimlerinin sürpriz yıldızı bir sinek oldu

Bir paylaşımda, sineğin Başkan Yardımcısı'nın başına konma zamanlamasına dikkat çekildi: "Sistemli ırkçılık gerçek değil" dediği sırada Pence'in başına konan sinek, evrenin "Bu sözler saçmalık" deme şeklidir

ABD'de başkan yardımcısı adayları Cumhuriyetçi Mike Pence ile Demokrat Kamala Harris arasındaki münazaraya bir sinek damga vurdu.

Seçime sayılı günler kala birçok konunun ele alındığı münazarada, bazı siyahi vatandaşların polis şiddetine maruz kalması nedeniyle ABD'yi bir süredir etkisi altında tutan ırkçılık karşıtı tepkiler de gündeme geldi.

Başkan Donald Trump'la birlikte bu süreçte polis birimlerine destek veren Başkan Yardımcısı Pence, "Amerika'nın sistemli bir şekilde ırkçı olduğu, Joe Biden'ın da dediği gibi kolluk kuvvetlerinin azınlıklara karşı gizli bir önyargıya sahip olduğu Joe Biden ve Kamala Harris'ten sürekli duyduğumuz bir varsayım. Bu, kolluk kuvvetlerinde hizmet eden erkeklere ve kadınlara büyük bir hakarettir" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Her gün kolluk kuvveti üniforması giyen herkesin bilmesini isterim ki Başkan Trump ve ben yanınızdayız" diyen Pence, "Senatör Tim Scott, Cumhuriyetçileri ve Demokratları bir araya getiren polis reformunu geçirmeye çalıştığında, Senatör Harris sizin ayağa kalkıp odayı terk etmiş olmanız dikkat çekici. Ve sonra da Tim Scott'ın yeni bir sorumluluk ve yeni kaynaklar sunabilecek tasarısını Senato genel kurulunda engellediniz. Halkın güvenliğini sağlayan kolluk kuvvetlerini desteklemekle Afro-Amerikalı komşularımızı desteklemek arasında tercih yapmak zorunda değiliz" diye devam etti.

Guardian'ın haberine göre, televizyonlarının karşısına geçen Amerikalılar iki aday arasındaki karşılıklı konuşmalara dikkat kesilmişken, Pence'in bu sözleri sarf ettiği sırada başına konan bir sinek ilgi odağı oldu.

Hararetli konuların tartışıldığı esnada Pence'in başında yaklaşık iki dakika boyunca duran sinek adına onlarca Twitter hesabı açıldı.

Başkanlık tartışmalarının sürpriz yıldızı haline gelen sinek, Twitter'da en çok konuşulanlar listesine girerken, "Mike Pence's Fly" adlı hesap bir gecede en az 94 bin takipçi topladı.
 


Demokratların başkan adayı Joe Biden ise sinek kovucuyla çekilmiş bir fotoğrafını paylaşarak "Bu kampanyayı uçurmak için 5 dolar katkı yapın" diye yazdı.
 


Temsilciler Meclisi'nin Demokrat üyesi Ilhan Omar da Twitter hesabından "Sinek karantinaya alınsın" paylaşımı yaptı.

Trump karşıtı isimlerden Bill Kristol ise "Münazarada oy sıralamam: 1. Senatör Harris, 2. Sinek, 3. Başkan Yardımcısı Pence" diye tweet attı.

Amerikalı yazar ve oyuncu Nate Dern de sineğin Pence'in başına konma anındaki zamanlamaya dikkati çekerek "‘Sistemli ırkçılık gerçek değil' dediği sırada Pence'in başına konan sinek, evrenin ‘Bu sözler saçmalık' deme şeklidir" dedi.


Kullanıcılardan biri, "Bu sinek Amerika için Trump yönetiminin yaptığından fazlasını yaptı" yorumunda bulundu.

Öte yandan The Independent ise sineğin ağzından bir yazı yayımladı.

"Ben, Mike Pence'in başına konan sineğim. İşte bunu yapma nedenim" başlıklı yazıda, eski Başkan Barack Obama'nın 2009'da verdiği röportaj sırasında etrafında dolanan sineği ezmesi de hatırlatıldı.

Başkan Yardımcısı, Amerika'da sistemli bir ırkçılık olmadığını iddia etmeye çalışıyordu. On bin gözümle gördüklerime inanamadım. Evet Demokratlar hiç de sinek dostu değil ama Başkan Yardımcımızın milyonlarca insanın önünde ve seçime bu kadar kısa zaman kalmışken olağanüstü bir şekilde başarısız olmasına izin veremezdim. Bu yüzden uçtum, kendimi büyüleyici karla kaplı başa oturtup kulağına vızıldadım.

 

Independent Türkçe, Guardian, The Independent  

DAHA FAZLA HABER OKU