The Walking Dead: Fısıldayan Savaşı çizgi romanda nasıl sona eriyor?

Fısıldayan Savaşı The Walking Dead'in 10. sezonunun 16. bölümünde sonlanıyor, peki savaşın bitişinin çizgi romanda ne gibi farkları var?

Dizinin son sezonuna 6 bonus bölüm ekleneceği açıklanmıştı (AMC)

Dünyanın pek çok yerinde hayranlarını ekranlara kilitleyen The Walking Dead dizisinin 10. sezonunun finali Fısıldayan Savaşı’nın sonuna işaret etmişti.

Her ne kadar AMC uyarlaması iyi iş çıkarsa da çizgi romanların kısaltılmış halinin yansımasıydı. Bununla birlikte sosyal medya tepkileri hayranların çoğunlukla dizinini gidişatından memnun olduğunun sinyalini verse de esasen çizgi romanlarda farklı bir son söz konusuydu.

Screen Rant'in haberine göre The Walking Dead çizgi romanında Alpha'nın ölümünden sonra Beta intikam arıyor ama TV dizisindeki gibi delirdiğine dair bir emare yok. (En azından normalde olduğundan daha deli hale gelmiyor.) Geri kalan Fısıldayanları toplayıp devasa bir sürüyü Alexandria'ya sürüyor. Çizgi romandaki kahramanlar bu noktada dizide hastaneye sığınan ekibe göre çok daha iyi durumda ve topluluğu korumak için eğitilmiş bir milis gücü hazırda tutuluyor. Sürülerinin içinde gizlenen Fısıldayanlar bekleyen milislere saldırıp yanlarındaki zombilerin kalabalığıyla el üstünlüğünü alıyor. Devasa ve darmadağın bir çatışma yaşanıyor, bu esnada Negan ve Beta karşı karşıya geliyor, yaralanan Beta'yı diğer Fısıldayanlar kurtarıyor. Kingdom'dan gelen destek kuvvetler sayesinde Alexandrialılar Fısıldayanları geri püskürtmeyi başarıyor ve her iki taraf da toparlanma fırsatı buluyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fısıldayanlar ayrılıyor, bir ekip Alexandria'ya doğru yeniden harekete geçerken diğeri Hilltop'a ilerliyor. Öte yandan milis gücünün bir kısmı takibi hiç bırakmamış ve sürünün içine gizlenmiş durumda. Sürü ilerledikçe Fısıldayanların izini sürüp onları Alexandria'ya saldıramadan öldürüyorlar. Gelgelelim Hilltop'a giden sürü hedefine ulaşıyor ve Fısıldayanlar yıkıcı bir saldırı başlatıyor. Hilltop topluluğun gördüğü tahribata rağmen Fısıldayanları püskürtmeyi başarıyor ama Hilltop'u boşaltıp Alexandria'ya geri çekilme kararı da alıyorlar.

Yaralarını hala sarmaya çalışan Beta ve Fısıldayanların sayıca azalmış grubu devasa bir sürü toplayıp bunu Alexandria'ya sürüyor. Kendileriyse bu büyüklükte bir sürünün tek başına yerleşimin tümünü ve içindekileri yok etmeye yeteceğini düşünerek sürüyle birlikte gitmiyor. Bir nevi haklı da çıkıyorlar, zira sürünün yerleşimi tamemen istila etmesi çok uzun sürmüyor. Yine de savunmacılar kolay pes etmiyor, bir kısmı zombileri Alexandria'dan temizlemek için çalışırken diğerleri sürüyü okyanusa doğru sürmeye başlıyor. Neticede başarılı oluyorlar ama onlar da büyük kayıplar veriyor.

Bu saldırıdan sonra hem Alexandria hem de Hilltop yeniden inşa edilirken Fısıldayanlar ortadan kaybolmuş gibi görünüyor. Fısıldayan Savaşı'nın son perdesi haftalar sonra açılıyor. Beta, devriyedelerken Fısıldayanların yeni kampını bulduklarını zannettiği Aaron ve Paul'a saldırıyor. Jesus'u öldürmeye çok yaklaşıyor ama Aaron bundan önce Beta'yı vurup öldürmeyi başarıyor. Kampı bulup Fısıldayanların geri kalanını öldürürek Fısıldayan Savaşı'nı sona erdiriyorlar.

 

Independent Türkçe, Screen Rant

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU