İklim krizinin yaşamsal tehdit olduğunu vurgulayan Elon Musk yine de Trump'a oy verebileceğini söyledi

Tesla'nın patronu, oyunu kimden yana kullanacağına karar vermek için aday münazaralarını bekliyor

Elon Musk'la Başkan Trump arasındaki buzların erimeye başladığı belirtiliyor (Reuters)

ABD başkanlık seçimlerine sadece 5 hafta kalmışken Elon Musk hâlâ kararsız bir seçmen.

New York Times'tan Kara Swisher'a pazartesi günü açıklamalarda bulunan Tesla ve SpaceX CEO'su, oyunu Donald Trump'a verip vermeyeceği sorulduğunda ketum bir yanıt verdi.

Swisher'ın yeni podcast yayını Sway'de konuşan Musk, "Hmm, önce şu münazaraların nasıl geçeceğini bir görelim" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İlki salı günü gerçekleşecek münazaraların vereceği oy için neden belirleyici faktör olduğunu sorulduğundaysa Musk, "Sanırım Amerika için bazı şeyleri belirleyecek olan şey muhtemelen bu. Bence insanlar Joe Biden'ın toparlayıp toparlamadığını görmek istiyor sadece. Şayet bu noktaya gelmişse muhtemelen kazanır" yanıtını verdi.

Devamında Musk siyasi görüşünü izah ederken de "Toplumsal açıdan epey liberal, ekonomik açıdan da merkezin sağında, belki de merkezdeyim. Bilmiyorum. Komünist olmadığım ortada" ifadesini kullandı.

Musk konu Tesla'ya ve elektrikli arabalara geldiğindeyse, Trump'ın petrol ve doğalgaz endüstrisinden aldığı büyük destek göz önünde bulundurulduğunda Başkan'ın "elinden geldiğince destekleyici" olduğunu iddia etti.

Başkan'la sürdürülebilir enerji konusunda birçok kez görüştüm.

Destekleyici olduğu zamanlar da var ama günün sonunda daha büyük bir endüstri olduğu petrol ve doğalgaz endüstrisinden daha fazla destek almış oldu. Elektrikli otomobil endüstrisi küçük.

Musk'ın bu yorumları, ikisi de Trump yönetiminin önceliklerinden olmayan sürdürülebilir enerji ve iklim değişikliğiyle mücadele meselelerini uzun süredir savunması dikkate alındığında şaşırtıcı gelebilir. Musk, Başkan'ın 2017'de Paris İklim Anlaşması'ndan çekilme kararı sonrasında Trump'ın danışma konseyindeki koltuğunu bırakmıştı.

Bununla birlikte Başkan ve milyarder girişimcinin arası son zamanlarda yeniden düzelmiş gibi görünüyor. Bu yıl Florida'da SpaceX ve NASA'nın uzaya astronot gönderdiği törene katılan Trump, Musk'ın koronavirüs pandemisinin ortasında Tesla'nın Kaliforniya'daki fabrikasında üretimin devam etmesine dair yaptığı çağrıları da açıkça savunmuştu.

Geçmişe bakıldığındaysa Musk, 2016'da Trump'ın başkanlık kampanyasını açıkça desteklememişti. Aslında Tesla'nın patronu o dönem, Trump'ın ülkeyi yönetmek için "muhtemelen doğru kişi olmadığını" çünkü "onun Amerika Birleşik Devletleri'ni doğru yansıtan bir karaktere sahipmiş gibi görünmediğini" söylemişti. Ancak Musk daha önce, 2020 başkanlık yarışında Andrew Yang ve Kanye West dahil başka isimleri destekledi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU