Üç partiden Azerbaycan'a destek açıklaması

Saadet, Vatan ve Büyük Birlik Partisi'nden yapılan açıklamalarda Ermenistan, Azerbaycan'a yönelik saldırısı nedeniyle kınandı

Üç siyasi partiden yapılan açıklamada Ermenistan kınanırken Azerbaycan'a destek olunduğu belirtildi / Kolaj: Independent Türkçe 

Ermenistan-Azerbaycan arasındaki gerginliğin sıcak çatışmaya dönmesi Ankara'da dikkatle izleniyor. 

Hükümet kanadının yanı sıra siyasi partiler de Ermenistan'ın sivil yerleşim yerlerine yönelik “saldırısını” eleştirdi. 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırısına bulunduğunu belirterek, "Biz her zaman kardeş Azerbaycan'ın yanında olduğumuzu bir kere daha vurguluyor, Ermenistan'ın bu saldırgan tavrını şiddetle kınıyoruz" dedi. 

Karamollaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Ermenistan'ın bölgenin huzuruna kastettiğini Azerbaycan'a karşı yaptığının ise "hain" ve "alçakça" olduğunu kaydetti. 

Karamollaoğlu, şunları söyledi:

"Ermenistan bilmeli ki bu tutumunu sürdürmesi sadece kendisine zarar verecektir. Emperyalist güçlere güvenerek gerçekleştirdiği bu haksız ve hukuksuz saldırılardan bir an önce vazgeçmelidir. Biz her zaman kardeş Azerbaycan'ın yanında olduğumuzu bir kere daha vurguluyor, Ermenistan'ın bu saldırgan tavrını şiddetle kınıyoruz."

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Vatan Partisi: "Süreç Azerbaycan'ın kesin zaferiyle sonuçlanacaktır"

Vatan Partisi'nden ise yapılan yazılı açıklamada ise Türk milletinin her zaman olduğu gibi bugün de Azerbaycan'ın yanında olduğu ifade edildi. 
Açıklamada, Ermenistan'ın bu siyasetinin Karadeniz, Hazar, Umman ve Doğu Akdeniz hattında istikrarsızlık isteyen ABD'nin politikalarından ve tertiplerinden bağımsız olmadığı vurgulandı.

Bölge ülkelerinin bu tehditleri engellemesinin ortak bir stratejiyle mümkün olacağına dikkatin çekildiği açıklamada, "Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü hedef alan Ermenistan'ın her türlü girişiminin ve kışkırtıcılığının karşısındayız. Tüm gücümüzle Azerbaycan'ın vatan savaşını destekliyoruz. Kimsenin şüphesi olmasın ki bu süreç Karabağ'daki işgalin de sona ermesiyle Azerbaycan'ın kesin zaferiyle sonuçlanacaktır." ifadesi kullanıldı.
BBP Genel Başkanı Destici: Ermenistan'a karşı savaşmak için asker gönderme tezkeresi de verilmelidir

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ise "Ermenistan saldırıları devam ederse, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne Azerbaycan'ın yanında, Ermenistan'a karşı savaşmak için asker gönderme tezkeresi verilmelidir" dedi.

Partisinin İstanbul 13. Olağan İl Kongresi'nde konuşan Destici, Ermenistan tarafından Azerbaycan'a yönelik saldırıları lanetlediğini söyledi 
BBP Genel Başkanı Destici, 1 Ekim'de açılacak TBMM'ye çağrı yaparak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnanıyorum ki, TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerimiz -ama siyasi partilerden bahsediyorum, terör örgütü uzantılarından değil- bir araya gelecek ve hem Ermenistan'ın bu saldırılarını kınayacaklar hem de daha ilerisinde bir ortak metin hazırlayarak bundan sonra Azerbaycan'a karşı girişilecek saldırılara karşı Türkiye Cumhuriyeti'nin elini güçlendirecek bir açıklama yapacaktır. Hatta açıklama yapmanın da ötesine geçilmeli, şayet Ermenistan saldırıları devam ederse, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne Azerbaycan'ın yanında, Ermenistan'a karşı savaşmak için asker gönderme tezkeresi de verilmelidir. Tezkere oylanmalı ve Türk askeri Azerbaycan'a gitmeli, Ermenilere de haddini bildirmelidir."

Azerbaycan'la Türkiye'nin iki devlet, tek millet olduğunu kaydeden Destici, "Fakat yaşadığımız tüm şartlar bize göstermektedir ki, gelecekte yaşayacaklarımızı öngörerek ifade ediyorum ki, artık Azerbaycan ile Türkiye'nin iki devlet, bir milletin ötesinde, bir devlet, bir millet olma zamanı da gelmiştir. İnşallah o da önümüzdeki süreçte gerçekleşecektir" değerlendirmesinde bulundu.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU