Berlusconi ikinci kez Kovid-19’a yakalandı

Eski İtalya Başbakanı Berlusconi ikinci kez koronavirüse yakalandı. 14 Eylül'de hastaneden taburcu edilen 83 yaşındaki Berlusconi’nin durumunun iyi olduğu açıklandı

14 Eylül'te taburcu edilen Berlusconi "Tanrı'ya ve doktorlara teşekkür ederim" demişti / Fotoğraf: AA

3 Eylül’de yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalandığı için hastaneye kaldırılan ve tedavisinin ardından 14 Eylül’de taburcu edilen eski İtalya Başbakanı ve Forza Italia Partisi lideri Silvio Berlusconi’nin Kovid-19 testi bir kez daha pozitif çıktı.

İtalyan basınında yer alan haberlerde de 29 Eylül'de 84 yaşına girecek olan Berlusconi'yi yeni bir temastan sakınmak ve korumak için herhangi bir kutlama organizasyonunun planlanmadığı kaydedildi.

"Kafese konulmuş aslan gibi hissediyorum"

Corriere della Sera gazetesinin Berlusconi’nin aile yakınlarına dayandırdığı haberine göre, ikinci kez Kovid-19'a yakalanan Berlusconi'nin çevresine ve yakınlarına, "Herhangi bir belirtim yok. Kafese konulmuş bir aslan gibi hissediyorum" dediği belirtildi.

Berlusconi’nin Milano yakınlarındaki Arcore kasabasındaki villasında sıkı karantinada ve yanında yeni nişanlısı Marta Fascina’nın olduğu bildirildi.

Rainews24’ün haberinde ise deneyimli politikacının yakın ekibi, Berlusconi’nin durumunun sürekli gözlendiğini ve şu anda iyi olduğunu belirtti.

Berlusconi, kısa süre önce sosyal medya hesaplarından Avrupa Halk Partisi'nin etkinliğine katıldığına dair paylaşımda bulunmuştu.

"Hayatımın en tehlikeli sınavıydı"

Ay başında Kovid-19 tanısı konulan, 3 Eylül'de Milano'daki San Raffaele Hastanesi'ne kaldırılan Berlusconi, 12 günlük tedavi sürecinin ardından 14 Eylül'de hastaneden taburcu edilmişti.

Silvio Berlusconi, hastane çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Burada olduğunuz için teşekkür ederim. Tanrı'ya ve doktorlara teşekkür ederim. Bu benim hayatımın en tehlikeli sınavıydı. Bu sefer de atlatmayı başardım" demişti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU