ÖNDER, Erol Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulundu

Dernekten yapılan açıklamada, Mütercimler hakkında imam hatiplerle ilgili söylediği sözlerden dolayı İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde suç duyurusunda bulunulduğunu kaydedildi

Fotoğraf: Twitter

İmam Hatipliler Derneği ÖNDER, Haber Global TV'de katıldığı programda imam hatipliler için kullandığı sözler nedeniyle Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yazar Dr. Erol Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Derneğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Genel Başkanımız Kamber Çal, camiamız ve ÖNDER adına Erol MÜTERCİMLER hakkında bugün saat 14.00'te Çağlayan Adliyesinde basın açıklaması yapıp suç duyurusunda bulunacaktır" denildi.

ÖNDER Genel Başkanı Kamber Çal, Mütercimler hakkında 81 ilde suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Ne olmuştu?

Haber Global TV'de yayınlanan bir programa katılan Erol Mütercimler, Müfid Yüksel'in "Saint Joseph, Saint Michel, Saint Benol kimlerin kurduğu okullar? Bizim papazların kurduğu okullar" sözleri sonrası, "Ama sonuca bakın, o imam hatipten mezun olanlar bakın karşımıza ne olarak çıkıyor, sahtekar, cinsi sapık, ahlaksız" ifadelerini kullanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mütercimler'in bu sözleri üzerine RTÜK inceleme başlatacağını, ÖNDER ve MEB mahkemeye başvuracağını açıklamıştı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da, Mütercimler'i kınamıştı.

Mütercimler: Sözlerim bağlamından koparıldı

Independent Türkçe'ye açıklamalarda bulunan Mütercimler, sözlerinin bağlamından koparıldığını ve toplumun bir kısmındaki yanlış algıdan bahsettiğini kaydetmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU