İstanbul'da "ayakta yolcu taşımama" uygulanabilir mi?

İBB yetkilisi: Biz eğer ayakta yolcu hizmeti vermeyeceksek toplamda 14 bin yeni araca ihtiyacımız var. Bunun için de Türkiye’deki bütün otobüs fabrikaları yan yana gelip bir yıl bize çalışsa bu sayıyı üretemezler

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları, normalleşme süreci ile birlikte Türkiye'de kısmi karantina uygulandığı günlere geri döndü. Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre 8 Eylül'de 52 kişi Kovid-19 dolayısıyla hayatını kaybederken bin 761 kişi de enfekte oldu.

Rakamların artmasıyla birlikte bazı önlemler geri dönüyor.

Vaka sayılarının yüksek olduğu ve kısmi karantinanın uygulandığı mart-nisan aylarında ise hayata geçirilmeyen bir uygulama önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyuruldu. Erdoğan, sözlü olarak yaptığı açıklamada İstanbul'da toplu taşımada ayakta yolcu olmayacağını ifade etti.

Peki bunu gerçekleştirmek İstanbul için mümkün mü?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Ulaştırma Komisyonu üyesi CHP'li Birkan Birol Yıldız, TELE 1'e yaptığı açıklamada kararın uygulamada pek mümkün olmayacağını ifade etti.

Yıldız, "Biz eğer ayakta yolcu hizmeti vermeyecek isek toplamda 14 bin yeni araca ihtiyacımız var. Bunun için de Türkiye'deki bütün otobüs fabrikaları yan yana gelip bir yıl bize çalışsa bu sayıyı üretemezler böyle bir sıkıntı var. Çok gerçekçi değil" dedi.

"1 milyondan fazla kişi duraklarda mağdur olacak"

Otobüs ve metrobüsteki yolculuk sayıları konusunda bilgi veren Yıldız, şunları söyledi:

Dün otobüste yaklaşık 2 milyon 641 bin kişi taşımışız. Metrobüste yolculuk eden yolcu sayısı ise 540 bin. Totaline baktığımız zaman 2 milyon 641 bin kişi yapıyor ama biz sadece koltukta yolcu taşıması yaparsak 1 milyon 434 bin 148 kişi taşımış olacağız ve 1 milyon 110 bin 493 kişi de duraklarda mağdur olacak.

"Valilikten cevap gelmedi"

Mesai saatlerinin sektörler özelinde yeniden düzenlenmesi gerektiğini ifade eden Yıldız, "Pandemi döneminde özellikle pik saatlerde toplu taşımada hizmet vermek zorlaştı. Bu konuda valiliğe sabah akşam pik saatteki yoğunluğa neden olan hareketliliği gün içerisinde homojen dağılması için mesai saatlerinin sektör sektör ayrılarak kademeli dağıtılmasını talep ettik, ama bununla ilgili ne yazık ki bize bir cevap gelmedi" diye konuştu.

"Bizi ne kadar kısıtlamaya çalışırlarsa çalışsınlar bir formül bulacağız"

Her ne kadar bizi kısıtlamaya çalışırlarsa çalışsınlar biz bir şekilde formül bulup İstanbul'da özellikle duraklarda oluşacak yığılmanın önüne geçebilmek için canla başla mücadele edeceğiz. Bundan İstanbulluların şüphesi olmasın.

 

TELE 1, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU