Suriye sınırında kaçakçılık yaptığı tespit edilen Reyhanlı katliamı sanığı operasyonla yakalandı

Yakalandığını Bakan Soylu'nun duyurduğu Bayat, 53 kişinin öldüğü Reyhanlı saldırısının failleri arasında gösteriliyor. Bayat'ın üzerinden Suriye hükümetine ait bir kimlik ve Suriye ordusu tarafından düzenlenen silah taşıma ruhsatı bulundu

Mavi kategoride aranan Ercan Bayat, Hatay'ın Yayladağı ilçesinde yakalandı / Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2013 yılında Reyhanlı'da gerçekleştirilen ve 53 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan saldırının sorumlularından biri olan Ercan Bayat'ın yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı'nın "Terörden Arananlar Listesi"nin Mavi kategorisinde bulunan Bayat'ın, Hatay'ın Yayladağı ilçesinde kaçakçılık yaptığı tespit edildi.

Güvenlik birimleri tarafından takip altına alınan, hareketleri ve kimlerle irtibat halinde olduğu gözlenen Bayat, takibin sona ermesinin ardından yakalandı.

Bayat'ın üzerinden Suriye hükümetine ait bir kimlik kartı ve silah taşıma ruhsatı bulundu. 


 

20200908_2_44251204_57981607.jpg
Operasyonda, Bayat'ın üzerinden Suriye hükümeti tarafından düzenlenen kimlik kartı ile Suriye ordusu tarafından hazırlanan silah taşıma ruhsatı bulundu / Fotoğraf: AA

 

Anadolu Ajansı, Bayat'tan bulunan silah taşıma ruhsatının "Gizli" ibareli olduğunu ve Suriye Cumhuriyeti Ordu ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı tarafından hazırlandığını duyurdu.

1978 Samandağ doğumlu olan Bayat, Reyhanlı saldırısını planladığı ifade edilen Mihraç Ural'ın liderliğindeki THKP/C-Acilciler örgütü üyesi olmakla suçlanıyor.


 

Saldırının faillerinden biri olduğu belirtilen Yusuf Nazik, 2018'de Milli İstihbarat Teşkilatı'nın operasyonuyla Lazkiye'de yakalandı.

Türkiye'ye getirilen Nazik, katliamla ilgili itiraflarda bulunmuştu.

Nazik, yargılandığı davadan 53 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı. 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU