AK Parti'li Yaman, tepki çeken düğün hakkında konuştu: Pişman değilim

"Ben Ağrılıyım, yapmasan, 'Bir yemek yedirmeden yolladı' derler"

Fotoğraf: Twitter

AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, oğlunun yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerini hiçe sayan düğünü hakkında konuştu.

Yaman'ın oğlunun nikah töreni, İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelgeyle, 4 Eylül itibarıyla sokak ve kır düğünlerini yasaklayıp, nikâh töreni şeklinde yapılacak düğünlere de bir saatlik süre sınırlaması ile yiyecek içecek ikramı yasağı getirmesinin hemen ertesi günü yapıldı. Düğüne yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı ifade edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eleştirilerin odağında olan Yaman, Hürriyet'e yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

Pişman değilim, oğlumu evlendirdim. Pandemi kurallarına da uydum. Hatta, davet etmek için aradığımda Sağlık Bakanımıza da bilgi verdik. O zaman yasak yoktu. Nikâh töreninin yapıldığı alan 10 dönümlük bir arazi. Girişte iki arkadaşımız gelen herkesin ateşini ölçtü. Maskesiz kimseyi içeri almadık. 15 kişilik masalara en fazla 5-6 kişi oturttuk. Kalabalık olmasın diye arkadaşlarımı bile davet etmedim. Duyup gelenler oldu. Gelene ‘gelme' diyemem ki. Nikâh bir saat 15 dakika sürdü. Yani 15 dakika aştık sadece. O da gelin ve damatla fotoğraf çektirmek isteyenler nedeniyle oldu. Uzaktan gelen misafirlerimiz olduğu için yemek ikramı da yaptık. (Gülerek) Ben Ağrılıyım, yapmasan, ‘Bir yemek yedirmeden yolladı' derler.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU