Akit yazarı Baş: O vali bir dakika bile görevinde kalmamalı

Yaşar Baş, yüzlerce kişinin katılımıyla yapılan düğüne tepki gösterdi: Diğer bürokratların da, ilgili bakanlıklar tarafından derhal görevden alınması gerekir

Fotoğraf: AA

Akit gazetesi yazarlarından Yaşar Baş, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerini yok sayarak oğluna yaklaşık bin 500 kişinin katılımıyla düğün yapan AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman hakkında yazdığı yazıda Vali Seddar Yavuz’u hedef aldı. Baş, düğüne katılan Seddar Yavuz’un görevinden alınması gerektiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Baş bugünkü köşe yazısında Yaman’ın oğluna yaptığı düğünle ilgili olarak şunları yazdı:

Salgın hastalık tedbirlerine aykırı olarak milletvekili oğlunun düğünü yapılıyor. Tedbirleri denetlemekle görevli vali ve ilin bürokratları da düğünde. Bir milletvekilinin davet edildiği düğün, tedbirlere uygun değilse katılmaması gerekir de, hadi seçmene karşı sorumluluğundan dolayı başkalarının düğününe katılmasını hoş görelim. Bir milletvekilinin yasa hukuk yok sayarak kendisinin düğün tertip etmesi ve bir vilayetin tüm üst düzey görevlilerini düğüne davet etmesi -ki milletvekilinin bürokratı davetinin içinde zorlama zaten var kabul edilmelidir- ne oluyor yav.

İçişleri Bakanlığının, tedbirlere aykırı olarak düğüne katılan valiyi bir saat bile görevde tutmaması gerekir. Hatta diğer bürokratların da, ilgili bakanlıklar tarafından derhal görevden alınması gerekir. Salgın hastalığa karşı görevlerinin farkında olmayanlara, bu devleti yönetme sorumluluğunun verilmesi çok büyük bir yanlış.

Mevzubahis milletvekiline gelince. En küçük yetkim olsa bir dakika bile beklemeden partiden ihraç ederdim ve de bir daha siyasetin kenarından bile geçmesine izin vermezdim. 

 

Akit, Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU