Cinsel istismarla suçlanan tarikat şeyhinin, mağdur çocuğun babasına “IBAN ver, bir şeyler atayım” diye para teklif ettiği iddia edildi

“Uşşaki Tarikatı Şeyhi” olarak tanınan Eyüp Fatih Şağban hakkında hazırlanan iddianamede çocuğa cinsel istismar suçlamasıyla 42 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede Şağban ile mağdur babası arasındaki konuşmalara yer verildi

Eyüp Fatih Şağban, tarafından hazırlanan iddianamede 42 yıl hapsi istendi / Fotoğraf: Twitter

Hürriyet Gazetesi’nden Musa Kesler’in haberine göre geçtiğimiz günlerde bir çocuğa cinsel istismar suçlaması ile tutuklanan Eyüp Fatih Şağban hakkında Sarıyer Cumhuriyet Başsavcılığı’nca iddianame hazırlandı.

İddianamede Şağban hakkında ‘çocuğun zincirleme olarak cinsel istismarı’ ve ‘çocuğu cinsel amaçlı olarak hürriyetinden yoksun bırakma’ suçlarından toplam 42 yıl hapis cezası istendi.

Fatih Nurullah takma adını da kullanan ve kamuoyunda  ‘Uşşaki Tarikatı Şeyhi” olarak da tanınan Şağban’la ilgili hazırlanan iddianamede suçlamaya dayanak olarak kimi telefon konuşmalarına da yer verildi.

Soruşturma dosyasına göre Şağban, istismar ettiği iddia ediken 12 yaşındaki kız çocuğun babasını şikâyetçi olmamaları ve olayın duyulmaması amacıyla ikna etmek için birçok kez aradı.

Bu görüşmeler de baba tarafından kaydedilerek soruşturmayı yürüten jandarmaya teslim edildi. Görüşmelerin çözümleri yapılarak soruşturma dosyasına eklendi.

“Sana bir şeyler atayım”

Soruşturma dosyasına göre görüşmelerden birinde Şağban, “21 yıldır birlikteyiz” dediği mağdur kızın babasına olayı kapatması için şöyle para teklif etti:
 

Bir hesap, IBAN ver de bana bir şeyler atayım sana. Sen gönlünü ferah tut. Biz ırz namus düşmanı mıyız? 21 senedir burada irşat yapmışız. Olmamış da şimdi mi olmuş yani?

Belki de senin kızına piyango vurmuş oğlum. Aklını başına topla bakalım. Olacak bir şey yok. Yaşı ufak daha. Büyüsün, biz de büyüyelim. Şöyle bakalım, hizmetlerimizi yapalım. Sırt sırta verelim oğlum, ne var yani?


‘Sana 70 milyar feda olsun’

İddianameye göre Şağban, konuşmanın detayında şöyle dedi:
 

Bizde yalan olmaz. Bilerek, kasten böyle bir şeyimiz olmaz. Sen benim öz kardeşimden ilerisin. Her zaman düştüğün yerde biz senin yanındayız. Bizde de bir hata olabilir ama hatada da hayır vardır belki. Bir sıkıntın olursa bu kapı sana her zaman açık. Kapıyı kapatırsan üzerine yıkılır. Az daha beni kurtaracaktın ama herhalde niyetin kötü. Sen gönlünü ferah tut, kusurumuz telafi olur. 70 değil, sana 70 milyar feda olsun. Benim neyim varsa, senin.


Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU