5 ilde bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı

Salgın tedbirleri kapsamında, 5 ildeki baz yerleşim yerlerinde Kovid-19 vakaları görülmesi üzerine karantina uygulamasına geçildi

Fotoğraf: AA

Yeni tip koronavirüs (kovid-19) tedbirleri kapsamında, bazı köy ve mahallelerde vakaların çıkması sonrası karantina önlemleri devreye sokuldu.

Önlemler kapsamında 5 ildeki bazı köy ve mahallelere giriş çıkışlar yasaklandı. Karantinaların en az 14 gün süreceği kararlaştırıldı.

Karantina uygulanan şehir ve yerleşim yerleri şu şekilde:

Gümüşhane

Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Altınpınar Köyü merkez mahallesi yeni tip koronavirüs testi pozitif çıkan vatandaşlar ve temaslıları belirlenince karantinaya alındı.

İlçe umumi hıfzıssıhha kurulu virüsün yayılmasının önlenmesi ve kamu sağlığının korunması amacıyla söz konusu köyde saat 19.00'dan itibaren karantina tedbiri uygulanması kararı aldı.

Konuyla ilgili Valilik'ten yapılan açıklamada, "İlimiz Torul ilçesi Atınpınar köyü merkez mahallesinde pozitif ve temaslı vakaların çokluğundan dolayı, virüsün bulaşmasının önlenmesi ve kamu sağlığının korunması amacıyla bu akşam 19.00'den itibaren karantina tedbiri uygulanacaktır" denildi.

Mahalle giriş ve çıkışa kapatılırken karantina tedbirlerinin en az 14 gün süreceği öğrenildi.

Osmaniye

Osmaniye'de bir sokakta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, 7 Ocak Mahallesi Şehit Savaş Gürlek Sokak'ta pozitif vaka ve bunlarla temaslı kişiler olduğu tespit edildiği bildirildi.

Sokağın İl Hıfzıssıhha Kurulunca, karantina altına alınmasına karar verildiği ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

İlimiz merkez ilçe 7 Ocak Mahallesi Şehit Savaş Gürlek Sokak'ta koronavirüs tanısı konulan hastaların filyasyon çalışmalarında, pozitif vakalar ve temas öyküsünün olması nedeniyle, bulaşın önlenmesini sağlamak halk sağlığını korumak ve Kovid-19 salgınının kontrolü amacıyla, Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddeleri gereğince 03.09 2020 tarihinden itibaren ikinci bir emre kadar Şehit Savaş Gürlek Sokak'ın Akyar Caddesi Karataş Konutları bitiminden Doktor Mahmut Kobaner Caddesi'ne kadar ve 17 nolu ASM arasındaki Karanfil Apartmanı'nın önünden geçen ara yol dahil olmak üzere giriş ve çıkışlarının sınırlandırılmasına karar verilmiştir.

Sivas

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde bir köyde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, kovid-19 salgınının vatandaşların hayatını tehdit etmesini engellemek ve sosyal izolasyonu sağlamak amacıyla Banaz köyünün, ilçe hıfzıssıhha kurulu kararıyla karantinaya alındığı belirtildi.

Açıklamada, karantina nedeniyle köye giriş ve çıkışların yasaklandığı kaydedildi.

Adıyaman

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesine bağlı bir köy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Gölbaşı kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, Ozan köyünde kovid-19 vakalarına rastlanması üzerine ilçe umumi hıfzıssıhha kurulunun kararıyla 14 gün süreyle karantina uygulamasına geçildiği belirtildi.

Açıklamada, köyün giriş ve çıkışlarının kapatılıp gerekli tedbirlerin alınmasına karar verildiği kaydedildi.

Ayrıca Adıyaman'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 92 ev karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kent merkezinde bazı vatandaşların Kovid-19 test sonuçlarının pozitif çıkması üzerine il hıfzıssıhha kurulunca yeni kararlar alındı.

Bu kapsamda, farklı mahallelerdeki 92 evde karantina uygulaması başlatıldı.

Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesine bağlı garipçe köyünde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı.

Sinanpaşa kaymakamlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İlçe hıfzıssıhha kurulu kararı ile Kovid-19 vakalarının yapılan filyasyon ve diğer çalışmalara rağmen artış göstermesi nedeniyle garipçe köyü karantina altına alınmıştır" ifadesi yer aldı.

Öte yandan Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 20 binanın karantinaya alındığı bildirildi.

Emirdağ kaymakamlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İlçe umumi hıfzıssıhha kurulumuz, kentte 20 binada kovid-19 vakası tanısı konulması nedeniyle adreslerde 14 gün karantina tedbiri ile evlerde izolasyon kurallarının uygulanmasına oy birliğiyle karar verilmiştir" ifadesi kullanıldı.

Karantinaya alınan 20 adresin bilgisi, kaymakamlığın sosyal medya hesabından tablo şeklinde paylaşıldı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU