TFF: Süper Lig'in ilk yarısı seyircisiz oynanacak

TFF, Kovid-19 tedbirleri kapsamında 2020-2021 sezonunun ilk devresindeki maçların seyircisiz oynanmasına karar verdi

Fotoğraf: AA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2020-2021 sezonunun ilk devresinde lig maçlarının seyircisiz oynanmasına karar verildiğini açıkladı.

 

 

TFF'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, yönetim kurulunun 25 Ağustos'ta aldığı "ekim ayından itibaren Sağlık Kurulu'nun protokolleri doğrultusunda tribün kapasitesinin yüzde 30'u kadar seyirci alınması" kararı hatırlatılarak, şu ifadelere yer verildi:

Ülkemizde ve tüm dünyada yaşanan pandeminin seyri ile T.C. Sağlık Bakanı Sayın Dr. Fahrettin Koca'nın 02.09.2020 tarihli basın açıklamasında belirtilen Bilim Kurulu'nun görüşü dikkate alınarak, müsabakaların 2020-2021 futbol sezonunun ilk devresinde seyircisiz olarak oynanmasına karar verilmiştir.

TFF Yönetim Kurulu, 25 Ağustos 2020 tarihinde ekim ayından itibaren Süper Lig maçlarına stadyumun yüzde 30'una kadar seyirci alınmasına izin vermişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün akşam yaptığı açıklamada, futbol maçlarının seyircisiz oynanması konusuna da değinerek, şunları kaydetmişti:

Futbolla ilgili olarak Bilim Kurulunda gündeme geldi. Bu dönemde belli bir döneme kadar belki ilk yarısı için müsabakaların seyircisiz olması şeklinde bir öneri var. Bunu söyleyebilirim. Yani seyircili olmaması, seyircisiz futbol müsabakalarının devam etmesi şeklinde Bilim Kurulunun önerisi var. Yaklaşımımız bu şekilde.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU