Altun’dan Yunanistan’a: O gazeteci arkadaşlarımızın saçının teline zarar gelirse bunun bedelini ödersiniz

Altun, AA Atina ekibinin bir Yunan internet sitesi tarafından ajanlıkla suçlanıp tehdit edilmesine tepki gösterdi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Yunan makamlarının Meis'te görev yapan Anadolu Ajansı (AA) çalışanlarını faşist bir internet sitesi eliyle hedef gösterdiğini” ifade etti.

Altun, "Yunan makamlarına sesleniyorum; o gazeteci arkadaşlarımızın saçının teline zarar gelirse bunun bedelini ödersiniz" dedi.

Yunanistan’ın Meis Adası’na haber için giden AA Atina ekibinin bir Yunan internet sitesi tarafından ajanlıkla suçlanıp tehdit edildiği bildirilmişti.

Turkikanea.gr adlı internet sitesinde yayımlanan bir metinde, “Neden Türk vatandaşı MİT ajanlarının Meis’e gitmelerine izin veriyoruz? Neden adaya ayak basmalarına izin verdik. Bu MİT ajanlarının ne yapmak istediklerini bilmiyor muyuz? Umarız yetkililer gerekeni yaparlar!” şeklinde ifadeler kullanılmıştı.

Altun: Bedelini ödersiniz

Basın özgürlüğü dersi vermeye kalktıkları Türkiye'de Yunan gazeteciler istediği gibi çalışırken bir AB üyesinin mafya devleti gibi davranabilmesinin düşündürücü olduğunu belirten Altun, şunları kaydetti:

Buradan Yunan makamlarına sesleniyorum: O gazeteci arkadaşlarımızın saçının teline zarar gelirse bunun bedelini ödersiniz. En zor koşullarda gazetecilik görevini ifa eden Anadolu Ajansını tehdit ederek, hedef göstererek, bilgilerini ifşa ederek susturmak kimsenin harcı değildir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU