Çikolata imparatoru, alerji ilacı üreten firmayı 2 milyar dolara satın alıyor

154 yıllık geçmişiyle gıda ve içecekte bir dünya devi olan Nestle, hâlihazırda hisse sahibi olduğu ABD merkezli Aimmune Therapeutics’in tamamını satın alacak

Fotoğraf: Reuters

Dünyanın en büyük yiyecek ve içecek üreticisi Nestle, sağlık bilimi yatırımlarını artırmak amacıyla, hayati tehlike yaratabilecek alerjilere tıbbi çözümler sunan biyoeczacılık devi Aimmune Therapeutics’in tamamını satın alıyor. 

Hâlihazırda Aimmune Therapeutics’in yüzde 25,6’sına sahip Nestle, 2 milyar dolar teklifle şirketin tüm paylarını satın alacak.

NHS Direktörü Greg Behar, Reuters’a verdiği röportajda Aimmune’nin 261 milyon nakde, 134 milyon borca sahip olduğunu söyledi. 

Önceki yatırımlarının 473 milyon dolar olduğunu söyleyen Behar, yeni anlaşmayla birlikte Aimmune’e nakit ödemelerinin 2 milyar doların altında olduğunu belirtti. 

Tüm dünyada 240 milyon insanda gıda alerjisi olduğunu, bunun çoğunluğunu fıstık alerjisinin oluşturduğunu açıklayan Behar, Aimmune ile birlikte bu hastalığın önlenmesi, tespit edilmesi ve tıbbi müdahalesi üzerine çalışacaklarını belirtti. 

Piyasa değeri 350 milyar dolara ulaşan Nestle’ye bağlı NHS’nin 2014’te 2,21 milyar dolan olan satışlarının 2020’de 3,6 milyar dolara çıkması bekleniyor. 


Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU