BTS, Billboard Hot 100 listesinin tepesine çıkan ilk uluslararası grup oldu

Grubun 'Dynamite' şarkısı çok büyük bir başarı elde etti

BTS hayranlarının karşısına kendilerini konu alan bir belgeselle de çıkmaya hazırlanıyor (AFP)

Ünlü K-Pop grubu BTS, Billboard Hot 100 listesinin tepesine çıkmayı başaran ilk uluslararası ve Güney Koreli grup oldu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

BTS, yaklaşık bir hafta önce "Dynamite" şarkısını yayımlamış ve yayımlanır yayımlanmaz da YouTube’da ilk yarım saat içinde 12 milyon dinleyiciye ulaşmıştı. Grup yeni bir başarıya imza atarak hafta başında önemli listenin bir numarası olarak belirlendi. 

Grup, listenin ilk kez bir numarasına çıktı ve önceki başarısını egale etti. BTS, Şubat 2020’de "ON" şarkısıyla dört numarada yer almıştı. 

NME'nin haberine göre "Dynamite" ilk haftasında 265 bin kez indirildi. Kaset ve plak versiyonlarıysa 35 bin sattı. Şarkı ayrıca ABD’de geçen hafta yaklaşık 34 milyon kez dinlendi. 

Bu başarı üç yıldır kaydedilen en büyük dijital satış başarısı. En son Taylor Swift’in "Look What You Made Me Do" şarkısı yayımlandığında 353 bin satmıştı. 2015’te One Direction da “Drag Me Down” şarkısıyla 350 bin satmıştı.

 

 

BTS, ABD, Birleşik Krallık ya da Kanada’dan olmayan ve birinci sıraya yükselen ilk grup oldu. Bu başarıyı elde eden sanatçılar arasında Paul McCartney, Adele, Drake ve Justin Bieber yer alıyor.

 

 

Grup ayrıca 30 Ağustos’ta gerçekleştirilen MTV Video Müzik Ödülleri’ndeki performansıyla da göz doldurmuştu. BTS ON şarkısıyla en iyi pop şarkısı ve en iyi K-Pop şarkısı ödüllerini kazanmayı başardı. Grup ayrıca en iyi grup ve kareografi ödüllerini de kazandı. 

Apple Music’ten Zane Lowe’a konuşan grubun lideri RM şarkıya dair, “Zor zamanlardan geçiyoruz, bu yüzden bu şarkı üzerinde çalışırken daha çok eğlenmeye çalıştık. Bu şarkıyı dinleyicilere enerji verme umuduyla yaptık. Şarkının harika olmasından memnunuz ve pek çok hayranımızın şarkıya koymaya çalıştığımız pozitif enerjiyi almak için onu dinleyeceğini umuyoruz” diye belirtmişti. 

 

Independent Türkçe, NME

DAHA FAZLA HABER OKU