Ankara merkezli Mezopotamia Hackers operasyonu: 81 ilde 411 kamu kurum ve kuruluşunun internet sitesine yetkisiz erişim gerçekleştirmişler

Şüphelilerin 81 ilde 411 kamu kurum ve kuruluşu ile 14 bin 271 tüzel kişiliğe ait internet sitelerine yönelik yetkisiz erişimler gerçekleştirerek, PKK adına maddi taleplerde bulundukları belirtildi

Fotoğraf: Reuters

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, siber saldırılarla örgüt propagandası yaptıkları tespit edilen 21 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, “Terör Suçları Soruşturma Bürosunca silahlı terör örgütü PKK/KCK içerisinde, örgütün talimatıyla faaliyet yürüten "Mezopotamia Hackers" adlı grubun mensubu oldukları tespit edilen 21 şüpheli hakkında soruşturma başlatıldığı” bildirildi.

Açıklamada, şüphelilerin 81 ilde 411 kamu kurum ve kuruluşu ile 14 bin 271 tüzel kişiliğe ait internet sitelerine yönelik yetkisiz erişimler gerçekleştirerek, propagandasını yaptıkları örgüt adına maddi taleplerde bulundukları belirtildi.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, Ankara merkezli 17 ilde şüphelilerin yakalanmasına yönelik operasyonların sürdüğü kaydedildi.

Daha önceki eylemleri

PKK’nın hacker grubu olarak da adlandırılan Mezopotamia Hackers, örgütün ilk saldırısı olarak bilinen 15 Ağustos’ta bir kamu hattını ele geçirerek vatandaşların cep telefonlarına SMS göndermişti.

2018’deki olayda vatandaşların telefonlarına “Mersin 153” adlı hattan mesaj gitmişti.

Açık kaynaklarda Mezopotamia Hackers adıyla bazı internet sitelerinin ele geçirildiği ve PKK propagandasının yapıldığı görülüyor.

 

Independent Türkçe, ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU