Yeni eğitim - öğretim döneminin ilk zili çaldı

Uzaktan eğitimle başlayan yeni dönemin ilk etabı 18 Eylül'e kadar sürdürülecek. Uzaktan eğitimin ardından, 21 Eylül'de yüz yüze eğitime "aşamalı ve seyreltilmiş" şekilde geçilmesi planlanıyor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni eğitim-öğretim döneminin ilk zilini çaldı.

Selçuk, eğitim-öğretim yılı açılışında Ankara Muazzez Karaçay İlkokulu öğretmenleriyle saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okudu ve ilk ders zilini çaldı

Zil öncesi basın mensuplarına bir açıklamada bulunan Selçuk, “Bugün çok özel bir gün bizim açımızdan, bir öğretmen için okulun açılışı ne demek, bunu bir öğretmen kadar bilmek gerçekten çok kolay değil” ifadeleriyle sözlerine başladı.

“Çocuklarımız için öğretmenlerimizle, okul yöneticilerimizle hazırız” diyen Selçuk, “TRT EBA TV’de ders programlarımız hazır. Artık ders başlamış vaziyette. Uzaktan eğitimle başladığımız bu süreci ayın 18’ine kadar bu şekilde sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Selçuk şöyle devam etti:

Canlı sınıflarımızın EBA platformunda yapılması mümkün. Çizelgeler ortaya koyulmuş vaziyette. Öğretmenlerimiz farklı platformlardan da çocuklarımıza erişim konusunda birtakım çalışmalar yapabilirler. Bu arada erişimi güç olan bazı çocuklarımız için de hazırlıklarımız sürüyor. Bu hazırlıklarımızın birçok boyutu var. Farklı şehirlerde değişmek üzere… Bunlardan biri de 5 binin üzerinde EBA destek noktası çalışmamız. Çocuk ve velilerimizden ricam, evlerimizde şimdilik çalışma köşelerimizin hazırlanması ve çocuklarımızın çalışma ortamının uygun bir şekle dönüştürülmesi.

 

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle uzaktan yürütülecek yeni eğitim öğretim döneminde ders başı, sabah 09.00'da okullarda İstiklal Marşı okunması ve ders zilinin çalınmasıyla yapıldı.

Uzaktan eğitim, 2019-2020 eğitim öğretim yılında, yüz yüze işlenemeyen ve öğrencilerin bir üst sınıfta hazır bulunma düzeylerini etkileyebilecek anahtar becerilerin güçlendirilmesine öncelik veren bir programla yürütülecek. 

Geçen eğitim-öğretim yılının ikinci dönemine ait derslerin kritik konu ve kazanımlarına dair ders içerik videoları, TRT EBA İlkokul TV, TRT EBA Ortaokul TV ve TRT EBA Lise TV kanallarında yayınlanacak. Bu dersler, yeni öğretim yılına başlarken öğrencilerin hazır bulunuşluk düzeylerini güçlendirmek, eksiklerini gidermeye yardımcı olmayı amaçlıyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU