Emine Erdoğan mutfağa girdi, pekmezli aşure tarifi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan sosyal medya hesabından mutfaktaki fotoğraflarını paylaşarak, takipçilerine pekmezli aşurenin tarifini verdi

Emine Erdoğan, aşure yaparken ki fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaştı / Fotoğraf: Twitter@EmineErdoğan

Muharrem Oruçları, bugün son buluyor.

Her Muharrem Orucu’nun ardından geleneksek olarak aşure yapılarak dağıtılır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda hem Allah’tan Muharrem oruçlarının kabulünü diledi, hem de kendi yaptığı aşurenin tarifini vererek, mutfaktan fotoğraflarını paylaştı.

 

Emine Erdoğan mutfaktan fotoğraflarını paylaştı

Emine Erdoğan, paylaşımlarında şöyle dedi:  

Allah tuttuğumuz Muharrem oruçlarını kabul buyursun. Kerbela’nın kalplerimizde hiç dinmeyecek acısı, sevgi ve kardeşlikle birbirimize tutunmanın önemini bizlere bir kez daha hatırlatsın.

Aşure’ye vazgeçilmez tadı katan, reçetesinde gizli sevgi, birlik ve hoşgörü malzemesidir. Aşure Günü’nün, taşıdığı güzide anlamlarla, tüm İslam alemine ve insanlık ailesine barış ve huzur getirmesini diliyorum.

Yurdumuzun dört bir yanından sofralarımıza ulaşan yerel ürünlerle hazırladığım aşurede şeker kullanmadık. Onun yerine kuru meyveler ve biraz da üzüm pekmeziyle tatlandırdık. Bu lezzetli, sağlıklı tarifin, sofralarınıza neşe getirmesini diliyorum.

emine.jpg
Emine Erdoğan'ın tarifini paylaştığı pekmezli aşure / Fotoğraf: Twitter@EmineErdogan

 

Tarifini de paylaştı

Emine Erdoğan son mesajında aşurenin paylaşılması gerektiğini aşağıdaki şu sözlerle dile getirdikten sonra sonra yaptığı aşurede kullandığı malzemelerin miktarını vererek tarifini paylaştı:

Tarifini paylaştığım aşure, herkesin çok iyi bildiği, yüzyıllardır mutfaklarımızda pişirilen geleneksel bir reçete. Aşure paylaşmaktır, komşularımıza ulaştırmayı unutmayalım.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU