Erbil yönetimi İran vatandaşlarından vize ücreti almayacak

İran ile Irak merkezi hükümeti arasındaki vizelerin ücretsiz olması anlaşmasına Irak Kürdistan Bölgesi hükümeti de uyacak

Irak Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani / Fotoğraf: AA

Irak Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani’nin talimatıyla bundan sonra İran vatandaşlarından bölgeye giriş için ücret alınmayacak.

İran’ın Erbil Başkonsolosu Murtaza Abadi, ülkenin resmi basın organlarına yaptığı açıklamada, İran vatandaşlarından Irak Kürdistan Bölgesi’ne giriş için alınan 25 dinarın (20 dolar) bundan sonra tahsil edilmeyeceğini söyledi.

Abadi, Başbakan Neçirvan Barzani’nin talimatıyla girişte ücret uygulamasına birkaç gün içinde son verileceğini ifade etti. 

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin 11 Mart’taki Bağdat ziyaretinde iki ülke, vizelerin ve giriş-çıkışların ücretsiz olması konusunda anlaşma sağlamıştı.

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi’nin 6 Nisan’da Tahran’a yaptığı ziyarette de bu konu tekrar vurgulanmış ve vizelerin ücretsiz olacağı açıklanmıştı.

Irak Kürdistan Bölgesi yönetimi alınan bu karara uymamış ve İranlılardan giriş ücreti almaya devam etmişti. Erbil yönetiminin bu tavrı Bağdat ve Tahran’ın tepkisine yol açmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU