Birkaç haftalık albino kanguru ortadan kayboldu

Sadece birkaç haftalık olan Mila, kaybolmadan önce Alman hayvanat bahçesinin göz bebeğiydi

Annesi Monja'nın kesesinde oturan bebek Mila hayvanat bahçesinde temmuzda doğmuştu (Kaiserslautern Hayvanat Bahçesi/ Facebook)
 

Yetkililer, Almanya'daki bir hayvanat bahçesinde ortadan kaybolan birkaç haftalık bir albino kangurunun çalındığından endişelendiklerini açıkladı.

Annesi Monja'nın yanından nadiren uzaklaşan bebek "Mila", Almanya'nın güney batısındaki Kaiserslautern Hayvanat Bahçesi'nde temmuzda doğdu ve oranın göz bebeği haline geldi.

Ancak Mila en son çarşamba sabahı kendi bölmesinde görülmesinden sonra kayıplara karıştı. Görevliler o gece hayvanat bahçesini kapatırken, Mila orada değildi.

DPA haber ajansına konuşan polis, "Konuyu her yönden araştırıyoruz" dedi.

Çalınmış olabileceğini göz ardı edemeyiz.

Hayvanat bahçesi, Mila'yı aramak için köpeklerle birlikte iki arayıcıyı görevlendirdi fakat şimdiye kadar başarılı olamadılar.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hayvanat bahçesinin yöneticisi Matthias Schmitt, vahşi bir tilkinin ya da başka bir avcının Mila'yı kaptığına dair hiç kanıt bulunmadığını söyledi.

Keseli yavrunun izini sürmek için halka çağrı yapan Schmitt şunları ekledi: "Hayvanat bahçesindeki tüm ekip Mila'nın tekrar bulunacağını ve sıhhatinin yerinde olduğunu umuyor."

Albinizm diğer türlerde olduğu gibi, kangurularda da nadir görülüyor. Her 50 bin ila 100 bin kangurudan yaklaşık biri, albinizmle doğuyor.

Göze çarpan kar beyazı kürkleri onları yırtıcılara karşı özellikle savunmasız kılıyor, bu da vahşi doğada çok azının büyüyebildiği anlamına geliyor.

Associated Press'ten de yararlanılmıştır 

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU