Time dergisi dünyanın en etkili 100 kişisini seçti: Michelle Obama da listede yer alıyor

Şarkıcı Beyonce, eski First Lady Michelle Obama için, "korkuların ve şöhretin üstesinden gelmek konusunda hepimizi güçlendiriyor" dedi

ABD’nin eski ‘First Lady’si Michelle Obama, model Chrissy Teigen ve psikoloji profesörü Christine Blasey Ford, Time dergisi tarafından belirlenen dünyanın en etkili 100 kişisi arasında yer aldı.  

Amerikan Time dergisi son 20 yıldır, dünyadaki en etkili 100 insanı sıraladığı bir liste yayımlıyor.

Listeye girenler hakkında bu kişilerle yakın ilişkisi olan diğer ünlü simalar da övgü dolu yazılar kaleme alıyor.

Ünlü şarkıcı Beyonce, First Lady Michelle Obama hakkında yazdığı yazıda, Beyaz Saray’da bulunduğu süre boyunca gelecek nesillere “umut ışığı” olması nedeniyle Obama’ya teşekkür etti.

Beyonce, yazısında şu ifadelere yer verdi:

“Beyaz Saray’da ilk Afro-Amerikan first lady olarak bulunuşu, çok etkileyiciydi. Bunun yanında o, güçlü konumunu aynı zamanda etrafındaki dünyayı geliştirmek için de kullandı.”

Obama’nın yanında, psikoloji profesörü Christine Blasey Ford da Time’ın bu yılki listesinde yer alan isimlerden.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Profesör Ford, Eylül 2018’de, o dönemde ABD Yüksek Mahkemesi adayı olan Brett Kavanaugh aleyhine mahkemede ifade verdi. Ford 1982’de bir partide, kendisi 15 yaşındayken 17 yaşında olan Kavanaugh tarafından cinsel saldırıya uğradığını söyledi.

ABD’de 2020’de yapılacak başkanlık seçimleri için kendi kampanyasını yakın zamanda başlatan Senatör Kamala Harris, profesör Ford için kaleme aldığı yazısında ona duyduğu hayranlığı dile getirdi.

“Ford’un gözyaşlarını tutarken anlattığı hikayesi Washington’ı ve ülkeyi sarstı,” ifadelerini kullanan Harris, profesörün Amerika’yı “görmezden gelinen” bir meseleyle yüzleşmeye zorladığını belirtti.

Listede yer alan diğer önemli isim de Twitter’da 11 milyon, Instagram’da da 23,7 milyon takipçisi olan sosyal medya fenomeni ve model Chrissy Teigen oldu.

Teigen hakkında övgü yazısını On the Table adlı yemek programında birlikte yer aldığı Şef Eric Ripert kaleme aldı.   

Ripert, Teigen hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Babası Norveç kökenli, annesi Taylandlı ve o da bir Amerikalı. Teigen, bu zengin kültürünü yemek dünyasına sunuyor.”

Listedeki bir diğer isim, Givenchy markasının sanat yönetmeni  Clare Waight-Keller ise Mayıs 2018’de, Sussex Düşesi Meghan Markle’ın gelinliğini tasarlayan kişi olarak gündeme geldi.

Oscar ödüllü oyuncu Julianne Moore, moda tasarımcısının yeteneğini ve zekasını Time dergisinde şu ifadelerle övdü:

“Clare’in Meghan Markle için tasarladığı sade gelinlik, tam da 21. yüzyıl prensesi olacak güzel ve modern genç kadın içindi.”

Time dergisinin 2019’un en etkili 100 kişisi listesinde, ABD Kongre Üyesi Alexandria Ocasio-Cortez, komedyen Hasan Minhaj ve Oscar ödülünü iki kez alan aktör Mahershala Ali de yer alıyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU