İYİ Parti’den müjde tepkisi: Definecilik bu işte

Çıray, Erdoğan’ın açıklayacağını duyurduğu ‘müjde’nin bir şark hikayesi olduğunu ifade ederken, “Bilinmeyen, görünmeyen, olup olmadığı belli olmayan bir hazine için zengin olduğumuza bizi inandırmaya çalışıyorlar” dedi

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'müjde' açıklayacağını duyurmasının ardından tepki gösterdi.

"Müjde’ diye tam bir şark hikayesi yazıyorlar” diyen Çıray, “Bilinmeyen, görünmeyen, olup olmadığı belli olmayan bir hazine için zengin olduğumuza bizi inandırmaya çalışıyorlar... Definecilik bu işte...” dedi.

Çıray Twitter’dan gösterdiği tepkide “Peki aç oturulup aç kalkılan sofralar ne olacak bu akşam?” diye sordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, müjde açıklamasının ardından, “Türkiye'de yeni bir dönem başlayacak" demiş, Bloomberg News ve Euronews müjdenin Karadeniz veya Akdeniz’de bulunan doğalgaz olduğuna yönelik kulis bilgiler aktarmıştı.

Çıray'ın Twitter mesajlarından müjde konusuna değindi ve tepki gösterdi:

Önce şunu ifade edeyim.. "Müjde" diye tam bir Şark hikayesi yazıyorlar. Bilinmeyen, görünmeyen, olup olmadığı belli olmayan bir hazine için zengin olduğumuza bizi inandırmaya çalışıyorlar... Definecilik bu işte... Peki aç oturulup aç kalkılan sofralar ne olacak bu akşam? Açık kaynaklara ve Borsa'da enerji hisselerinin tavan yapmasına bakılırsa, müjde yine 'petrol veya doğal gaz bulduk' olacak gibi. Ya her seçim öncesinde petrol bulunan Batı Karadeniz'dedir.. Ya da Trakya'da Norveçli Statoil'in arama sahasında.. Keşke gerçek olsa.

“Aynı masalı çok dinledik”

“Aynı masalı çok dinledik” diyen Çıray,  “Şimdi de dövizleri tüketen bu iktidarın 'şapkadan tavşan çıkarma' hikayesine ihtiyacı var. Ama dikkat! Asıl müjde kimlere? Borsa İstanbul'da BİST 100 endeksi yüzde 2 artışa geçerken, özellikle petro-kimya sanayi şirketleri hisseleri tavan yaptı” ifadelerini kullandı.

Çıray şu uyarılarda bulundu:

Bu durumda çok önemli sorular var: 1. 'Müjde' enerji ile ilgiliyse Sn Erdoğan'ın etrafındaki birileri borsa oyuncularına bu bilgiyi dün sızdırmışsa eğer, bu resmen insider trading'dir ve ağır suçtur. 2. Yok müjde başka bir konuda ise bu da "keriz silkelemesi" demektir. Ortada COVID aşısı yok. EYT'lilere, işçilere, doktorlara, esnafa da bir şey yok. Aç oturup aç kalkılan işsiz sofralarına hiçbir şey yok. Sizler daha ne olduğunu öğrenemeden milyonlarca $ Borsa oyuncularının cebine girdi bile.. Devlette müjde açıklamanın da bir usulü olur. Kısacası Ceyhun İrgil'in dediği gibi... "İktidar her hafta gerçekleri unutturmak için topluma HOP(Halkı Oylama Programı) uyguluyor. Ayasofya Libya Akdeniz Biden ...hamaset zaten günlük rutin.. siyaset POP gibi oldu en ciddi yaşamsal konular çerez gibi harcanıp bitiyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU