Cinsel saldırı zanlısı Musa O. tutuklandı

Siirt'teki cinsel saldırı hakkında 5. talebin ardından tutuklama kararı çıkarılmış, olay sosyal medyada büyük tepki çekmişti

Fotoğraf: Twitter

Siirt'te 18 yaşındaki genç kadına cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan Musa O. tutuklandı. 

O.'nun Siirt E Tipi Cezaevine gönderildiği ve ‘Nitelikli cinsel saldırı’ suçundan tutuklandığı ifade edildi. 

Tutuklamaya yönelik yakalama kararı, Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından alınmıştı.

Mahkeme daha önce şüpheli hakkındaki 4 tutuklama talebi ve itirazı yerinde görmeyerek şüphelinin serbest bırakılmasına karar vermişti.

Ne olmuştu?

Savcılık soruşturması sürecinde Siirt Emniyet Müdürlüğü'ne olaya ilişkin sim kart ve  telefon inceleme raporunun düzenlemesi için yazı yazıldığı ancak bu raporun hala dosyaya gönderilmediği de ortaya çıktı. Mahkeme kararında yazı akıbetinin de sorulmasına hükmedildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Siirt'te mağdur İ.E, 7 Temmuz'da Siirt Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat ederek daha önce sosyal medyada tanışıp arkadaşlık yaptığı şüpheli Musa Musa O'nun kendisine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla şikayetçi olmuş, bunun üzerine soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma kapsamında mağdur ve şüphelinin iddia ve beyanları doğrultusunda tüm delilleri toplayıp ve titizlikle değerlendirilmiş, şüpheli 17 Temmuz'da tutuklama istemiyle Siirt Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiş, şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilmişti.

Soruşturmanın tamamlanmasına müteakip şüpheli hakkında 27 Temmuz'da Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesine nitelikli cinsel saldırı suçundan iddianame tanzim edilerek kamu davası açılmış ve Adli Tıp Kurumu raporunda belirtilen bulgular doğrultusunda yargılamayı yapacak mahkemeden şüphelinin tutuklanması talep edilmişti.

İntihar ettiği belirtilen ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden İ.E, ailesinin ikamet ettiği Batman'ın Beşiri ilçesinde toprağa verilmişti.

Independent Türkçe, ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU