Elon Musk “Wikipedia’da beni linç edin” diye yalvardı ve olanlar oldu

Hakkındaki düzeltmeleri onaylayıp kahkaha emojileriyle karşılayan Musk’ın “oyununa” Wikipedia’dan yanıt gecikmedi

Elon Musk, milyonlarca takipçisine sıradışı bir teklifte bulundu (Reuters)

Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk’ın Twitter’da yaptığı son paylaşımlar olay oldu.

Musk pazar günü, dışarıdan üzerinde düzenleme yapmaya açık bilgi platformu Wikipedia’yı hedef alarak “Tarihi, zafer kazananlar yazar… Wikipedia hariç” ifadesini kullandı.

Twitter’da yaklaşık 38 milyon kişinin takip ettiği milyarder bu paylaşımın devamında “Lütfen beni Wikipedia’da linç edin. Size yalvarıyorum” deyince kullanıcılar bu talebe cevap vermede gecikmedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Wikipedia’da Musk’ın sayfasına giren bir kullanıcı “Son yüzyılın tüm büyük savaşları, hastalıkları ve mali felaketleri doğrudan Musk’a ya da onun firmalarından birine bağlanabilir” şeklinde bir ifade kullandı ve bu bilgi değişiklikleri Musk’tan da onay alarak Wikipedia sayfasında görüldü.

Bir başka kullanıcı da Musk’ı tanımlamak için kullanılan “business magnate” (büyük işadamı) ifadesini “business magnet” (iş mıknatısı) diye değiştirdi. Musk bu öneriyi de onayladı.

Yapılan eklentilerin altına kahkaha emojileriyle karşılık veren Musk bu işten keyif alsa da Wikipedia bir süre sonra bu oyuna müdahale etti.

Elon Musk sayfasını kilitleyen Wikipedia, değişiklikleri yalnızca sitenin editörlerinin onaylayabileceği şekilde kısıtlama getirdi.

 



Ünlü işadamı, Twitter’da Wikipedia’dan daha önce de söz etmiş, bu siteye ve kendisi hakkında olanlar başta olmak üzere verdiği bilgilerin doğruluğuna dair yaşadığı hayal kırıkldığını dile getirmişti.

Musk geçen yıl yazdığı bir tweet’te, “Yıllar sonra Wikipedia sayfama bir bakayım dedim. Delilik bu! Bu arada lütfen biri ‘yatırımcı’ kelimesini silebilir mi? Aslında sıfır yatırım yapıyorum” demişti.

 

Independent Türkçe, Business Standard

DAHA FAZLA HABER OKU