Barlas: Trump’ın yeniden seçilmesi bizim lehimize

“Trump'ın eksiklerinin ve yanlışlarının farkındayım…”

Fotoğraf: Twitter

Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, ABD Başkanı Donald Trump’ın kasımda yapılacak olan seçimde tekrar kazanmasının Türkiye lehine olacağına iddia etti.

Barlas, ABD’de demokratların adayı Joe Biden’ın aylar önce söylediği ve Türkiye’de yeni gündem olan ifadeleriyle ilgili şunları sordu:

Birinci mesele Biden'ın demecinden neden böyle gecikmeli haberdar olduk? Demek ki basında ve genel olarak medyada dış haberler oldukça zayıf. Amerikan siyasetinin önde gelen isimlerinden birinin Türkiye'nin içişlerine müdahaleyi amaçlayan sözleri, nasıl olur da yayınlandığının ertesi günü bizim medyada haber olmaz?

“Bütün bu gerçeklerin ışığında CHP muhalefetinin de Trump'ın kaybetmesini ve Biden'ın başkan seçilmesini isteyeceği beklenmelidir” iddiasında bulunan Barlas, şöyle yazdı:

 Biden'ın sözlerine sadece Muharrem İnce'den tepki geldiği de ortadadır. Bu arada bir kesim medyada ve bir bölüm kamuoyunda Trump aleyhtarlığı da dikkat çekici ölçülerdedir. Bu satırların yazarı tabii ki Trump'ın eksiklerinin ve yanlışlarının farkındadır. Ancak bir tercih söz konusu olunca, Trump'ın yeniden seçilmesi bizim lehimize olacaktır. Sonuçta 3 Kasım'daki Amerikan seçimlerini heyecanla izleyeceğiz.

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU