George Floyd'un hayatını kaybettiği polis müdahalesinin yeni görüntüleri çıktı

ABD'de polis şiddeti sonucu hayatını kaybeden siyah vatandaş George Floyd'un gözaltına alınmasına dair yeni görüntüler ortaya çıktı. Videoda çevrede toplananların Floyd’a şiddet uygulayan polise tepki gösterdikleri görülüyor

ABD’de polis şiddeti sonucu hayatını kaybeden Afro-Amerikan George Floyd’un son anlarına dair yeni bir görüntü daha yayınlandı. George Floyd’u gözaltına alan polislerden Tou Thao'ya ait vücut kamerası görüntüleri mahkeme kararıyla kamuoyuyla paylaşıldı. Görüntülerde olay yerindeki vatandaşların Floyd’un nefes alamadığını söylemesine rağmen polisin Floyd’a müdahale etmediği ve yardım etmek isteyenleri de oradan uzaklaştırmaya çalıştığı görülüyor.

 

AW090494_02.jpg
Yeni videoda çevrede toplananlar Floyd'a şiddet uygulayan polislere tepki gösterdiği görülüyor / Fotoğraf: İHA 

 

‘Nabzını kontrol edin’

ABD’nin Minneapolis kentinde 25 Mayıs’ta Floyd’u gözaltına alan polis memurları arasındaki Tou Thao’nun vücut kamerasına ait görüntülerde Derek Chauvin, Thomas Lane ve J. Alexander Kueng adlı polis memurları Floyd’a önce devriye aracı içinde ardından yerde baskı uyguluyor. Thao ise bir süre sonra çevrede oluşan kalabalığa müdahale ediyor. Floyd ise dakikalarca ‘nefes alamıyorum’ diye bağırmaya devam ediyor. Çevrede bulunanlardan Minneapolis İtfaiye Departmanı’ndan ilk yardım uzmanının Floyd’un nabzının kontrol edilmesini istiyor ancak her hangi bir işlem yapılmıyor. Çevredeki vatandaşlardan diğeri ise Floyd’un boynuna bastırılmasına göz mü yumulacağını soruyor. Polis memuru Thao ise konuşmayacağını söylüyor.

ABD’de siyahi George Floyd polis tarafından gözaltına alındığı sırada polisin dizi ile boynuna baskı uygulaması sonucu nefessiz kalarak, hayatını kaybetmişti. Olayın ardından küresel çapta ırkçılık ve polis şiddeti karşıtı protestolar başlamıştı.

 

İHA

DAHA FAZLA HABER OKU