Bohemian Rhapsody’nin gişe hasılatı 900 milyon doları geçti

Hollywood için mütevazı sayılabilecek 50 milyon dolarlık bütçeyle çekilen film, kazandığı ödüllerin yanı sıra bilet satışından elde ettiği yüksek kazançla da adından söz ettirdi

2018 ABD yapımı Bohemian Rhapsody'de Queen grubunun solisti Freddie Mercury'yi Rami Malek canlandırıyor / Fotoğraf: IMDb

Queen grubunun solisti Freddie Mercury’nin hayatından esinlenilerek çekilen filmin bilet satışlarından elde edilen gelir 900 milyon doları aştı.

Bu rakamın 216 milyon doları ABD’den, 685 milyon doları ise ABD dışındaki bilet gelirlerinden elde edildi.

Asya pazarının etkisi

Filmin hasılatı Asya pazarında vizyona girmesiyle daha da arttı. Özellikle Japonya’da seyircilerin Bohemian Rhapsody’ye yoğun ilgi göstermesiyle bu ülkedeki hasılat 115,9 milyon dolara ulaştı.

Yapımın diğer ülkelere kıyasla daha geç vizyona girdiği Çin’de ise 13,9 milyon dolarlık gişe hasılatı elde edildi. Eşcinsellikle ilgili bazı sahnelerin çıkarılması ise tepki gördü.

Bohemian Rhapsody filmi, sırasıyla Avatar, Titanic, Star Wars: Bölüm 1 - Gizli Tehlike'nin ardından Fox’un en büyük 4. filmi oldu. “Buz Devri 3: Dinazorların Şafağı” ise 5. sırada yer aldı.

Freddie Mercury biyografisini beyaz perdeye taşıyan yapım aynı zamanda en başarılı gişe açılışını yapan 5. film olarak yerini korudu.

Film, ABD’de vizyona girdiği ilk 3 günde yaklaşık 52 milyon dolar, yurtdışında ise 145 milyon dolar bilet satışı elde etmişti.

Bu rakamlar, filmin beklenenden çok daha fazla hasılat elde edeceğinin habercisi olmuştu.

Bryan Singer’ın yönetmen koltuğunda oturduğu film, Oscar (Academy) töreninden 4, Altın Küre'den (Golden Globe) ise 2 ödülle dönmüştü. 

Queen grubunun solisti Freddie Mercury’i canlandıran Rami Malek hem Oscar’da hem de Altın Küre'de “En İyi Oyuncu” ödülünün sahibi olmuştu.

 

Rami Malek ödülle.jpg
1981 Los Angeles doğumlu Rami Malek, Mısır kökenli bir aileden geliyor/ Fotoğraf: AP

 

Filmde "Live Aid" de dahil pek çok konser ve sahne performansına yer verilmesi, izleyenlerin müzik ziyafeti çekmesini sağlamıştı.  

Mercury, 45 yaşında hayata gözlerini yummuştu.
 

DAHA FAZLA HABER OKU