Karamollaoğlu: Anlaşılan o ki padişah sosyal medyaya da göz dikmiş

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, yasalaşarak yürürlüğe giren yeni sosyal medya düzenlemesine tepki gösterdi

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TBMM’de yasalaşarak yürürlüğe giren yeni sosyal medya düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Twitter hesabından açıklama yapan Karamollaoğlu şunları kaydetti:

Bildiğiniz üzere gece sosyal medya düzenlemesi meclisten geçti. Çok açık bir şekilde söylemek istiyorum ki; biz medya padişahınsa sosyal medya bizimdir demiştik, anlaşılan o ki padişah sosyal medyaya da göz dikmiş…

Sosyal medya düzenlemesi nedir?

Yeni sosyal medya düzenlemesiyle, internet kullanıcılarının kişisel başvurularında veya kamu kurumlarının bildirimlerinde yaşanan zorlukların aşılması için sosyal ağ sağlayıcılarla muhataplık ilişkisi kurulması amaçlanıyor.

Kanunla, İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun'a "sosyal ağ sağlayıcı" şeklinde yeni bir tanımlama getiriliyor.

Bu kapsamda kullanıcıların internet ortamında sosyal etkileşim amacıyla metin, görüntü, ses, konum gibi içerikleri oluşturmalarına, görüntülemelerine veya paylaşmalarına imkan sağlayan gerçek veya tüzel kişiler, sosyal ağ sağlayıcı olarak tanımlanacak.

İdari para cezaları, muhatabın yurt dışında bulunması halinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından doğrudan doğruya muhataba, internet sayfalarındaki iletişim araçları, alan adı, IP adresi ve benzeri kaynaklarla elde edilen bilgiler üzerinden elektronik posta veya diğer iletişim araçlarıyla da bildirilebilecek.

Bu bildirim, Tebligat Kanunu'na göre yapılan tebligat hükmünde olacak. Bu bildirimin yapıldığı tarihi izleyen 5. günün sonunda tebligat yapılmış sayılacak. Yükümlülüğünü yerine getirmeyen yer sağlayıcılarına, caydırıcılığın sağlanması için verilecek idari para cezası artırılacak.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU