Yayıncı kuruluşun TFF'ye yeni teklif için iki şart sunduğu iddia edildi: Süper Lig'in isim hakkını satalım, TFF 1. Lig'i TRT'ye verelim

Yayıncı kuruluş'un TFF'ye yeni sözleşme için iki şart sunduğu iddia edildi. Buna göre Digitürk, Süper Lig'in isim hakkına sponsor bulmayı ve TFF 1. Lig maçlarını TRT'nin yayınlaması şartını sunduğu ileri sürüldü

Süper Lig ve TFF 1. Lig'in yayın hakları, 2021-22 sezonu sonuna kadar beIN Sports'a satılmıştı / Fotoğraf: AA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Süper Lig ve TFF 1. Lig yayın haklarını elinde bulunduran beIN Media Group arasındaki toplantının ardından yeni bir iddia ortaya atıldı.

Toplantının sonra ermesi sonrası TFF'den yapılan açıklamada, 2019-2020 sezonuna ilişkin kalan ödemelerin sezonun bitimiyle tamamlanacağı ve devam eden 2020-2021 ve 2021-2022 sezonlarına ilişkin sözleşme detayları ile, süre uzatılması dahil, her türlü konunun masaya yatırıldığı bildirildi.

 

 

Hürriyet'te yer alan habere göre Digitürk yetkililerinin TFF yöneticilerine, "Süper Lig’in isim haklarını satmayı planlıyoruz" dediği ileri sürüldü.

Haberde ayrıca yayıncı kuruluşun TFF 1. Lig maçlarını federasyonun yayınlaması önerisinde bulunduğu, isim hakkından elde edilecek geliri ve TFF 1. Lig’in TRT’ye verilmesiyle oluşacak kaynağı netleştirdikten sonra sözleşme şartları için kesin teklifin sunulacağı aktarıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

TFF'nin, pandeminin yol açtığı zarara karşılık yayın ücretinde 135 milyon lira indirim yapması konusunda prensip anlaşmasına vardığı öne sürüldü.

Federasyon, Digitürk ile yapılan görüşmeleri salı günü gerçekleştirilmesi planlanan Kulüpler Birliği toplantısında açıklayacak.

TFF ile beIN Sports, 2016’da imzaladığı anlaşma gereği kulüplere yılda ortalama 500 milyon dolar (yarısı ABD doları yarısı TL olmak şartıyla) ödeme taahhüdünde bulunmuştu.

 

Independent Türkçe, Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU