Billie Eilish, çocukluğunda kendisini en çok etkileyen şarkıları açıkladı

Eilish, kendisini en çok Avril Lavigne'nin etkilediğini söylüyor

Eilish kısa süre önce ırkçılık karşıtı protestolara dair yorumlarıyla gündeme gelmişti (AFP)

Dünyaca ünlü ABD’li şarkıcı Billie Eilish, çocukluğunda kendisi için en çok etkileyen şarkıları açıkladı.

NME'nin haberine göre 18 yaşındaki şarkıcı ve söz yazarının listesinde Britney Spears, Avril Lavigne ve The Beatles gibi isimler yer alıyor. Eilish, özellikle Lavigne’nin “Losing Grip” şarkısının kendisi için önemli olduğunu söylüyor.

Eilish katıldığı programda yaptığı açıklamada, “Bu benim en sevdiğim Avril şarkısı. Çocukluğum açısından ‘Complicated’, ‘I’m with You’, ‘Sk8er Boi’, ‘Girlfriend’ gibi çok önemli bir şarkı" dedi.

 

 

Lavigne’nin “Losing Grip” single’ı 2003’te yayımlanmıştı. Eilish şu ifadeleri kullandı:

Bu şarkı 2018’de hayatıma yeniden girdi. Tanrım… eskiden bu şarkıyı arabada bağırarak söylerdik. Hayatımda hiç bunun gibi bir şarkı dinlemedim. Bunun gibi bir şarkı yok. Bu şarkı asla eskimez. İki yıl önce ev arkadaşlarımla nereye gidersek gidelim bağıra bağıra bu şarkıyı söylüyorduk. Şarkının başlangıcını her duyduğumda, ‘Tamam, şimdi başlıyoruz’ diyorum.

Eilish röportajında ayrıca Britney Spears’ın ‘One More Time’ şarkısının da kendisini çok etkilediğini belirtiyor.

 

 

Bu inanılmaz bir şarkı. Britney dönemi akıl almazdı. Britney’i çok seviyorum. Bu şarkı bir klasik. Herkes ‘Baby One More Time’ şarkısını bilir. Eskiden odamda bu şarkıyı açıp dans ederdim.

Eilish ayrıca The Beatles grubunun ‘Something’ şarkısının da kendisini fazlasıyla etkilediğini ekledi.

 

 

Aşık olduğumda ya da her neyse bu şarkıyı dinlediğimi hatırlıyorum. Bu şarkı gerçekten beni benden alıyor. Pek çok kişi benzer şeyler söylüyor ancak yalnızca The Beatles söylediğinde bir şeyler hissedebiliyorum.

Benzer bir röportajda Lady Gaga daha önce Billie Eilish’e akıl hocalığı teklif ettiğini söylemişti. Lady Gaga ayrıca Eilish’in 5 dalda Grammy kazanmasının ardından genç şarkıcıya çiçek göndererek onu kutlamıştı. 

 

Independent Türkçe, NME

DAHA FAZLA HABER OKU