The Walking Dead'in 4. sezonunda Vali'nin Michonne yerine Hershel'i öldürmesinin nedeni neydi?

Dizinin 4. sezonunda Vali hem Hershel’i hem de Michonne’yi rehine olarak almıştı ancak Michonne daha büyük bir tehdit oluşturmasına rağmen Vali Hershel’i öldürmüştü

Dizinin yaratıcıları kısa süre merakla beklenen Rick Grimes filmine dair yeni bilgiler vermişti (AMC)

The Walking Dead’in 4. sezonunda David Morrissey’in canlandırdığı Vali karakteri anlaşılabilir bir gerekçeden ötürü gergin sahnede Danai Gurira’nın canlandırdığı Michonne karakterini öldürmek yerine Scott Wilson’ın karakteri Hershel’i kurban olarak seçmişti.

Sadist karakter, sezonda daha önce Woodbury’nin lideri olarak tanıtılmıştı. Woodbury, hayatta kalanların tahkim ettiği bir yerleşke.

Andrew Lincoln’ün canlandırdığı Rick Grimes karakterine ve terkedilmiş hapishanenin yanındaki sığınağa dair öğrendiklerinin ardından Vali’nin artık yeni bir düşmanı vardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Vali, Rick’in grubunu alaşağı etmek için savaşa giriştiğinde, Woodbury'deki ordusu savaşa girme konusunda isteksizdi. Planını reddedenleri öldürmüş ve aylarca başıboş dolaşmıştı. Vali daha sonra Brian Heriot ismiyle onu takip edecek bir grup savunmasız kişi bulmuştu.

Rick’in grubunu etkili biçimde gerçek kötüler şeklinde resmetmişti. Amacına yardımcı olması için Vali, Hershel ve Michonne’yi Rick’i savaştan çekilmeye ikna etmenin bir yolu olarak yakalamıştı.

Yeni ordusuyla rehineleri hapse götürmeden önce, Vali ne Hershel’e ne de Michonne’ye zarar vermeyeceğini söylemişti. Karakterlerin hiçbiri ona inanmamıştı. 

İkili, Rick’in grubunun bölgeyi terk etmesi aksi takdirde rehinelerin öldürüleceği yönündeki taleple hapishanenin kapıları önünde getirilmişti. Rick iki grubun da barış içinde yaşayabileceğini söylemişse de Vali Michonne’nin kılıcını alıp Hershel’i öldürerek cevap vermişti.

Bahsi geçen sahne The Walking Dead’in en yürek burkan sahnelerinden biriydi. Ancak Hershel’in ölümü grup için ne kadar önemli olduğunu ve Vali’nin de bunu bildiğini doğrulamıştı.

Screen Rant'in haberine göre Vali, o sırada Hershel’in Rick’in grubunun önemli bir parçası olduğunun fazlasıyla farkındaydı. Grubun yaşlısı olarak iyi bir konuşmacıydı ve bilge bir kişiydi. Vali, Hershel’in fiziksel bir tehdit oluşturmadığını bilse de yokluğunun diğerleri üzerinde ciddi bir etkisinin olacağını tahmin etmişti. Hershel gibi masum birini öldürmek sembolik bir anlam taşıyordu.

Vali’nin Rick’i zorlamak için her ikisini öldürmeyi planladığını düşündüğünü öne sürmek de gayet makul. Vali belirgin biçimde gözünden aldığı yara nedeniyle Michonne’den intikam almak istiyordu. Michonne ciddi bir tehdit barındırıyor ve Vali gibi biriyle yakın mesafede uzun süre yaşayamayacağı açık görünüyordu. Nihayetinde, Vali'nin kurbanının kim olduğundan bağımsız olarak Rick'in grubunu fazlasıyla azımzadığı görülmüş oldu.

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU