IKB İçişleri Bakanlığı: Salih Müslim’in yeğeni kaçak yollarla kendi imkanları ile gitti, hiçbir ilgimiz yok

Irak Kürdistan Bölgesi cumartesi günü Mersin’de polislere teslim olan PYD yöneticisi Salih Müslim’in yeğeni ile ilgili açıklama yaptı

Dalya Mahmut Müslim / Fotoğraf: AA

Irak Kürdistan Bölgesi (IKB) İçişleri Bakanlığı, PYD yöneticilerinden Salih Müslim'in yeğeni Dalya Mahmut Müslim'ün (Viyan Şervan) Mersin Emniyet Müdürlüğü’ne teslim olmasında IKB'nin yer aldığı iddialar hakkında yazılı açıklama yaptı. 

IKB İçişleri Bakanlığı açıklamasında söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığı gibi gerçekleri gizlemek için ortaya atılmış asparagas bilgilerden ibaret olduğunu belirterek, "İftira atmak yerine PKK'nin kendine sorması gereken şudur: Neden insanlar saflarımı terk ediyor ve neden hayati tehlikeye rağmen kaçmaya hazırlar" denildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“IKB’nin konuyla hiçbir ilgisi yoktur”

Dalya Mahmut Müslim’in YPJ saflarından ayrıldıktan sonra YPG saflarındaki Bitlisli “Tolhildan” kod isimli Selam Ramazan ile gönül bağı kurduğu ve ikilinin birlikte kaçmaya karar verdiği iddia edilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

Olaydan da anlaşılacağı üzere, Selam Ramazan adlı şahıs 9 Temmuz 2020’de kendi isteğiyle Türkiye’ye dönmeye karar vermiştir. Dalya Mahmut Müslim ise ardından kaçak yollarla Türkiye’ye gidip Mersin’de teslim olmuştur. Kürdistan Bölgesi’nin bu konuyla herhangi bir şekilde ilgisi yoktur.

“Kurumlar konunun araştırılması için hazırdır”

Irak Kürdistan Bölgesi’nin yetkili bütün kurumlarının konunun araştırılması için hazır olduğunu belirtilen açıklamada, “Kürdistan Bölgesi her zaman huzurlu ve güvenli bir barınak olmaya devam edecektir. Söz konusu çarpıtma haberler bu konudaki tutumumuzu değiştirmeyecektir” denildi.

Dalya Mahmut Müslim, Mersin Emniyet Müdürlüğü’nün yürüttüğü ikna çalışmaları sonucu 15 Temmuz'da teslim olmuştu.

Müslim’in teslim olmasından sonra amcası Salih Müslim ve PKK’ya yakın medya Dalya Mahmut Müslim’in Irak Kürdistan Bölgesi tarafından Türkiye’ye teslim edildiğini iddia edilmişti.  

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU