Guardiola: Manchester City başkanı benden memnun değil

Premier Lig'de Liverpool'un 20 puan gerisinde kalarak şampiyonluğu rakibine kaptıran Manchester City'de teknik direktör Guardiola, kulüp başkanının kendisinden memnun olmadığını söyledi

Pep Guardiola / Fotoğraf: AA

Premier Lig ekiplerinden Manchester City'nin teknik direktörü Pep Guardiola, bu sezon şampiyon olamadıkları için başkanın bu durumdan memnun olmadığını belirtti.

Guardiola, kulüp başkanı Khaldoon Al-Mubarak'in iki sezon arka arkaya alınan şampiyonlukların ardından 2019-20 sezonunda da benzer bir başarının gelmemesinden dolayı mutsuz olduğunu kaydetti.

Bournemouth maçı öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Guardiola, "Kulübüme eleştirel yaklaşabiliyorum. Kulüp içinde eğer bir şey hoşuma gitmezse bunu başkanımıza söylüyorum. Ancak başkanımız benden memnun değil" ifadelerini kullandı.

Ligde şampiyonluğunu ilan eden Liverpool'un 21 puan gerisinde kaldıklarını hatırlatan Guardiola, şöyle konuştu:

Başkan bu durumdan mutsuz ancak içerde bunları tartışıyor ve gelecek sezon daha iyi olacağımıza dair onları ikna etmeye çalışıyoruz. Bunu da her zaman sahada yapıyoruz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Manchester City'nin kendisi olsun ya da olmasın inanılmaz derecede sağllam olduğunu dile getiren 49 yaşındaki Guardiola, şöyle konuştu:

Manchester City'nin ben gelmeden önce de Mancini ve Pellegrini ile elde ettikleri başarıları vardı. Bir sürü kupa kazandılar ve çok iyi futbol oynuyorlardı. Ne zaman olur bilmem ama ben ayrıldıktan sonra da bu kulüp her zaman büyümek ve sağlam kalmak isteyen bir kulüp olarak var olmaya devam edecek.

Barcelona ve Bayern Münih'ten sonra 2016-17 sezonunda Manchester City'nin başına geçen İspanyol teknik adam, 2017-18 ve 2018-19 sezonlarında üst üste Premier Lig şampiyonluğu kazandı.

Guardiola ayrıca Manchester City ile 1 kez lig kupası ve iki kez de süper kupa zaferi elde etti.

İspanyol çalıştırıcının sözleşmesi 30 Haziran 2021'de sona eriyor.

 

Independent Türkçe, Goal

DAHA FAZLA HABER OKU