Birleşik Krallık Savunma Bakanı: Türk SİHA'ları Libya ve Suriye'de oyunun kurallarını değiştirdi

Wallace, ülkesinin Türkiye'nin bu alandaki tecrübesinden ders çıkarması gerektiğini ifade etti

Fotoğraf: Reuters

Birleşik Krallık Savunma Bakanı Ben Wallace, Türk silahlı insansız hava araçlarının (İHA) Libya ve Suriye'de oyunun kurallarını değiştirdiğini, ülkesinin bu alanda Türkiye'nin tecrübelerinden "ders çıkarması" gerektiğini söyledi.

Birleşik Krallık Hava ve Uzay Kuvvetleri oturumunda konuşan Wallace, "Savaş meydanlarında karşılaştığımız zorluklar ve fırsatlar hakkında dikkatli düşünmeliyiz" ifadelerini kullandı.

SİHA'lara övgü

Diğer ülkelerden ders alınması gerektiğini söyleyen İngiliz bakan, "2019'un ortasından beri Bayraktar TB-2 SİHA'larını kullanan Türkiye'nin Libya'daki operasyonlarını nasıl gerçekleştirdiğine bakın" şeklinde konuştu.

Wallace, şöyle devam etti:

"Bu insansız hava araçları cephe hatları, tedarik hatları ve lojistik üslerde istihbarat, keşif, keşif ve yönlendirme operasyonları gerçekleştirdi"

Türk SİHA'larının geçtiğimiz yıl Halife Hafter liderliğindeki Libya Ulusal Ordusu'nun kontrolünde bulunan Cufra Hava Üssü'ne birçok saldırı gerçekleştirdiğini hatırlatan bakan, "İki uçağa ek olarak birkaç komuta kontrol merkezini yok ettiler" açıklamasında bulundu.

Wallace, ""Ya da Türkiye'nin Suriye'de müdahil oluşunu ve Elektronik Harbi, hafif silahlı İHA'ları ve tankları, zırhlı araçları ve üzerilerindeki hava savunma sistemlerini durdurmaya dönük akıllı mühimmatı nasıl kullandığını düşünün. Haberlere göre Esad rejimi ağır kayıplar verdi" dedi.

Bakan, "Suriy'de 3 bin asker, 151 tank, 8 helikopter, 3 İHA, 3 muharip savaş uçağı, kamyonlar, 8 hava savunma sistemi, bir karargah ve sair ekipman ile tesisler imha edildi" diye devam eti.

İngiliz bakan, Türk SİHA'larıyla ilgili iddiaların yarısının bile doğru olması halinde bunun "oyun kurallarını değiştirdiğini" söyledi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU