Karamollaoğlu: 15 Temmuz'da bir kısım Ak Parti’li ortadan kayboldu

Saadet lideri 15 Temmuz'da sadece AK Parti mensuplarının direnmediğini hatırlattı. AK Parti’ye yönelik eleştirilerini sürdürdü

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Balgat Eğitim Merkezi’nde haftalık basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti iktidarına eleştirilerde bulunan Karamollaoğlu, "Türkiye’nin 15 Temmuz'dan çok büyük ders çıkarması gerekir. Bugün FETÖ ile mücadele ediyoruz diyen iktidar, tam 15 yıl FETÖ'yle kucak kucağa oldular. 15 Temmuz'a bütün millet direnmişti sadece AK Parti'liler değil. Hatta bir kısım AK Parti'liler ortadan kayboldular” dedi. 

Sözlerine Rize Çayeli, Artvin Yusufeli ve Erzincan'da yaşanan sel felaketlerinde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyerek başlayan Karamollaoğlu, Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırılarına da değindi. 

Ermenistan'ı saldırgan tavrı sebebiyle kınadığını belirten Karamollaoğlu, Azerbaycan'ın da yanında olduklarını ifade etti.

“Ayasofya’da en büyük pay Milli Görüş Hareketi mensuplarına aittir”

Ayasofya'nın ibadete açılmasıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Karamollaoğlu, "Biz bu adımdan dolayı Sayın Cumhurbaşkanına da, hükümete de müteşekkiriz. Merhum Erbakan Hoca'mız yarım asır evvel bu milletin gündemine Ayasofya konusunu sokmuştur. Bugün Ayasofya tekrar ibadete açıldıysa bunda şüphesiz en büyük pay merhum Erbakan Hoca'mıza ve bu konuda gayret gösteren Milli Görüş Hareketi mensuplarına aittir." dedi.

“Bir kısım Ak Parti’li ortadan kayboldu”

“15 Temmuz gecesi şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, o gece gazi olan ve mücadele eden tüm vatandaşlarımıza minnetlerimi sunuyorum” diyen Saadet lideri, “Türkiye’nin 15 Temmuz'dan çok büyük ders çıkarması gerekir. Bugün FETÖ ile mücadele ediyoruz diyen iktidar, tam 15 yıl FETÖ'yle kucak kucağa oldular. 15 Temmuz'a bütün millet direnmişti sadece Ak Parti'liler değil. Hatta bir kısım Ak Parti'liler ortadan kayboldular” ifadelerini kullandı.

“Darbe girişimine bu millet topyekün karşı çıktı” hatırlatmasında bulunan Karamollaoğlu şöyle devam etti:

Liyakata önem verilmediği için 15 Temmuz darbe girişimi meydana geldi. 15 Temmuz bir felaket sinyali verdi, çok şükür milletimiz ayağa kalktı buna dur dedi. 15 Temmuz bitti mi? Hayır. Geriye kalanları temizlemeye çabalıyorlar. 15 Temmuz gazi ve şehitleri için toplanan paralara ne oldu? Neden mağdurlara bu paralar verilmedi? Bunun hesabı verilmeli. FETÖ’cüleri temizliyoruz adı altında rakiplerini elemine ediyorlar. FETÖ’yle alakası olmayan kişileri FETÖ’cü damgasıyla devletten uzaklaştırıyorlar. Eğer gazeteciyse, muhalif bir yerde duruyorsa onları işlerinden edip hapse atıyorlar. Şu kutuplaşma dilini, Allah rızası için bırakın. Biz, birbirimizin kardeşiyiz, bu ülke iktidarı ve muhalefeti ile bizimdir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU